competitie---jongens-aan-het-netAls Technische- en Jeugdcommissie willen we jullie onderstaand een kort verslag doen toekomen mbt de voorjaarscompetitie van LTC Brunssum 2018.

Disctrict-Zuid competitie.

Dinsdagmorgen damesdubbel 35+ competitie: 

De 2 damesteams op Dinsdag morgen hebben met beide een brede bezetting in zowel de 3de klasse als 4de klasse een vierde plek bemachtigd. Onze bloempjes hebben zich kranig geweerd.

Vrijdagavond Herendubbel 35+ competitie:

Beide teams komen uit in de 3de klasse en hebben een stabiele vijfde plek bemachtigd, het 1ste team spelende in een vaste samenstelling en het 2de team heeft nog een oud competitie speler weten te strikken voor hun team, wellicht wordt dat een vaste kracht …..

Emilie na haar single overwinning in BichtZaterdag middag:

Het gemengd 17+ team heeft hier en daar wat verjonging ingevoerd in hun geroutineerd team. Het voorlaatste weekend afgehaakt in de race om het kampioenschap. 1 punt erbij in het laatste weekend en ze zouden op de 2de plaats geëindigd zijn, nu moest dit team genoegen nemen met een 4de plek.

Het herenteam 17+ komt uit in de 4de klasse en bereikte een tweede plaats, een eerste plek had in het vat gezeten als…….. maar volgend jaar nieuwe kans.

Het herenteam 35+, tja wat moet daar nog over gezegd worden, de tweede zaterdag een vlekje opgelopen maar daarna absoluut sterk. Resultaat Kampioen in de 1ste klasse. Volgend jaar een trede hoger.

 

De Landelijke competitie:

Het nieuwe dames team met onze jonge meiden, dit team speelde voor het eerst senioren competitie in de 2de klasse welke wij als TC hadden aangevraagd, een sterke klasse waarin deze jonge dames zich wisten te handhaven met een 3de plaats. Een mooi resultaat !

Dan hebben wij nog een groep jonge meiden welke voor het eerst met elkaar een mooi (letterlijk en figuurlijk) team vormden. Zij kwamen uit in de 2de klasse meisjes t/m 17 jaar, met de nadruk op kwamen: met maar 2 partijen af te geven werden zij met grote afstand kampioen. Volgend jaar 1ste klasse.

De 2 jongens teams, één uitkomende in t/m 14 en de ander t/m 17 jaar. Hier lag meer de nadruk op meedoen dan winnen. Het `jonge` jongensteam deed het best goed en eindigden in de middenmoot. Het `oudere` jongensteam heeft weer veel ervaring opgedaan voor de toekomst en heeft laten zien dat teamspirit belangrijk is.

De twee gemengd teams beide uitkomende in de 4de klasse. Het tweede team heeft middels het resultaat van afgelopen seizoen promotie naar deze klasse bewerkstelligd. Zij hebben met dit team weten te handhaven in deze 4de klasse. Een goede prestatie. Het eerste team hebben wij op verzoek
in de 4de klasse gekregen. Dit heeft het team volledig waargemaakt ergo zij zijn kampioen geworden in de 4de klasse, volgend jaar mogen zij uitkomen in de 3de klasse.

Worldtour Oranje voor de kids was dit voorjaar een happening apart, de vier kids hebben een duidelijke vooruitgang geboekt!
De Groen competitie was voor de twee deelnemende teams een wisselend succes, één team werd gedeeld kampioen en het andere team werd gedeeld rode lantaarn drager. Maar belangrijkste is dat alle kids met heel veel plezier met de competitie hebben meegedaan.

Een speciaal woord van dank voor de ouders en vrijwilligers welke hun steentje hebben bijgedragen middels bardienst en het verzorgen van eten tijdens deze competitie.

Wellicht dat er hier en daar een schoonheidsfoutje gemaakt is maar dat betekend dat er in ieder geval wat gedaan is, maar het voornaamste: Wij vonden het leuk dit alles voor jullie te regelen !

Met sportieve groet namen de Technische- en Jeugdcommissie