De competitie: een aantal wijzigingen voor 2018

competitie---jongens-aan-het-netAfgelopen voorjaar werd Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd door de KNLTB. De KNLTB wil het succes van de competitie graag uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt.

Mensen die competitie spelen, blijven langer lid van de tennisvereniging. De competitie biedt tennisleden immers uitdaging, spelen in teamverband geeft de sport een extra dimensie. Competitie spelen zorgt naast deze sterkere binding met de club ook voor een hoop gezelligheid. Het doel daarbij is om het huidige aantal competitiespelers te verdubbelen naar 400.000 in 2025. Daarnaast wil de KNLTB de competitie aanpassen aan de behoeften, wensen en mogelijkheden van deze tijd. In dit kader werd er in het voorjaar van 2017 gestart met twee nieuwe competitievormen en werd er voor het eerst Compact Spelen gehanteerd.

Met name het Compact Spelen zorgde nogal voor discussie. Voor 2018 gaan er een twee zaken veranderen die voor onze vereniging van belang zijn.

Inschrijving clubkampioenschappen 2017

club1Van zaterdag 25 maart t/m zaterdag 1 april 2017 organiseren wij weer de Clubkampioenschappen Senioren.
Vanaf woensdag 1 maart is het mogelijk om je in te schrijven. Ook dit jaar kan dat alleen via het onlineformulier op www.toernooi.nl
Winterleden zijn ook van harte welkom om deel te nemen!

Winterabonnement bij LTC Brunssum?

winterlidmaatschap2Tennissen in de Winter ?

Bij LTC Brunssum kun je het hele jaar spelen! Naast een regulier lidmaatschap voor onbepaalde tijd kent LTC Brunssum het optionele 'lidmaatschap' voor zogenoemde winterleden.

Dit winterabonnement is tijdelijk en geldt voor de periode 1 oktober tot en met 31 maart van het daarop volgende kalenderjaar.

5 Maart : Opwarmtoernooi voor de jeugd

jeugdtennisWe gaan niet opwarmen vanwege de kou maar deze dag / dit toernooi is bedoeld als eerste oefening ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en de voorjaarscompetitie.

Bij deze de uitnodiging voor jou en je ouders om 5 maart a.s. aanwezig te zijn. De ouders ontvangen die dag de benodigde informatie van de nieuwe trainers, het wedstrijdprogramma van de voorjaarscompetitie en de informatie m.b.t. de clubkampioenschappen.

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat start op 3 april, en op de clubkampioenschappen, die zijn van 25 maart t/m 1 april, organiseren we die dag ook een opwarmtoernooi voor de leden tussen 5 en 17 jaar. Hiervoor moet je je wel nog aanmelden via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Visie en missie (een werkdocument)

missie-en-visieElke organisatie, ook een tennisvereniging, heeft een document als leidraad nodig. Wat willen we eigenlijk als vereniging ? Hoewel een groot aantal zaken voor de hand ligt, is het nuttig ze te benoemen en een beschrijving er van als naslagwerk te hebben. 
Wat wil de vereniging eigenlijk ? We zouden dit ook de missie van de vereniging kunnen noemen.

Deze leidraad hebben we getracht vast te leggen in een document. Het document is besproken in de bestuursvergadering en daarna binnen de verschillende commissies. De op- en aanmerkingen zijn verwerkt.

Het huidige document wordt gebruikt als gespreksuitgangspunt met de gemeente. Het document moet gezien worden als een werkdocument.

Nieuwe trainingsprogramma's 2017

level21Zoals in het eerdere bericht vermeld zou u rond deze tijd geinfomeerd worden over de trainingen voor het zomerseizoen.
Er worden trainingen aangeboden voor zowel kids (blauw, rood, oranje, groen) als jeugd als senioren. Alle trainingen worden verzorgd door Stephan en Andreea Ehritt-Vanc. In de week van 3 april 2017 starten de eerste trainingen.

De clubtraining gaat uit van 15 trainingsweken gedurende de zomerperiode. De laatste trainingen vinden plaats in de week van 25 september, voordat in oktober de wintertrainingen van start gaan.

In memoriam : Rudy Posma

memoriam rudy posma 2Enkele weken geleden bereikte ons het droeve bericht, dat Rudy Posma totaal onverwachts is overleden. Hij is slechts 63 jaar geworden. Tijdens een van zijn trektochten met de camper door Canada werd hij getroffen door een hartstilstand. Rudy was op weg naar zijn zus Kiki in Kelowna (Canada). Daar zou hij op zaterdag 17 juni zijn aangekomen. Uiteindelijk heeft men Rudy de daaropvolgende dinsdag gevonden. Hij werd aangetroffen nog zittend in zijn camper midden tussen zijn vissersspullen.

 

 

Indeling KNLTB Voorjaarscompetitie 1 maart bekend

competitie---jongens-aan-het-netNog iets meer dan twee maanden en dan is het zover: de leukste periode van het tennisseizoen breekt weer aan. Vanaf 6 april sta jij samen met je team op de baan voor de KNLTB Voorjaarscompetitie. Ben je er helemaal klaar voor?
De KNLTB legt momenteel de laatste hand aan de indeling en publiceert deze woensdag 1 maart online. Ben je benieuwd welke teams je gaat treffen? Houd dan deze dag onze site en social media goed in de gaten.

 

Aanmelden najaarscompetitie 2017

NajaarscompetitieEr kan weer ingeschreven worden voor de najaarscompetitie 2017

De KNLTB stelt een uiterste aanleverdatum van 1 Juni 2017. De inschrijvingen kunnen wederom ingeleverd worden bij Jean Tillemans. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Doe dat voor 27 mei zodat Jean tijd heeft om de aanmeldingen te verwerken.

De bijdrage dient vooraf per team voldaan te worden uiterlijk 1 Juni 2017 op bankrekening NL58INGB0001056955 onder vermelding van Najaars- Competitie 2017 en teamvermelding
De bijdrage (senioren) is inclusief bondsbijdrage en ballen (Dinsdag/ Vrijdagavond/Zaterdag/ Zondag) en bedraagt 85,- euro per team.
Individueel inschrijven kan in overleg met TC waarna men de financiële afwikkeling met het betreffende team zelf regelt.

De jeugdcompetitie wordt door onze jeugd- technische commissie ingedeeld.

Voor vragen kun je terecht bij Jean Tillemans op telefoonnummer 045-5640264 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitgebreide informatie en inschrijfformulier

Speeldata najaar 2017

Nieuwe trainers Stephan en Andreea Ehritt-Vanc

level21Afgelopen najaar heeft LTC Brunssum besloten om per 1-4-2017 een samenwerking aan te gaan met trainersduo Stephan en Andreea Ehritt-Vanc.  Met Stephan en Andreea zag LTCB een unieke kans om twee specifieke clubtrainers aan onze club te kunnen binden. Trainers die niet werkzaam zijn bij andere tennisverenigingen, maar slechts 1 vereniging bedienen. Een kans ook omdat het ervaren trainers betrof die niet alleen recreatieve spelers enthousiast en kundig kunnen bedienen, maar ook prestatiegerichte spelers absoluut verder kunnen helpen in hun ontwikkeling.