Waffeltoernooi - 11 maart 2018

jeugdtennisLangzaam ontwaken we uit de winterslaap en binnenkort gaat de voorjaarscompetitie weer van start.
Voor de World-Tour-Kids Oranje (met de speelsters Tes Gelissen en Emma Kreukels) begint de competitie op 18 maart en voor Groen en Geel begint de competitie op 8 april.

In week 12, van 19 tot 25 maart, kan iedereen meedoen aan de Clubkampioenschappen.

Ter voorbereiding op de Clubkampioenschappen en de Voorjaarscompetitie organiseren we op 11 maart een Waffeltoernooi.
We wijken hierbij iets af van de traditie. Dit jaar nodigen we ook de jeugdleden tot en met 16 jaar uit van de tennisverenigingen Voerendaal, ATIVU en Schinveld. Over twee weken krijgen jullie per e-mail de officiële uitnodiging voor deelname.

AH Speculaastoernooi 2017

speculaas600x380Bij deze nodigen we alle jeugd- en seniorenleden uit voor het 2e AH-speculaastoernooi. Dit toernooi houden we op zondag 26 november 2017. Na het succes van vorig jaar, met deelname van 30 jeugdleden, gaan we dit jaar ook de dames en heren senioren erbij betrekken.

Deelname is GRATIS en de hoofdprijs is de gezelligheid. Er kunnen maximaal 28 junioren en 28 senioren meedoen dus wees er vlug bij want op=op!

Cursus VCL en VTL

logo knltbBinnenkort starten de opleidingen tot Vereniging Competitie Leider (VCL) en Vereniging Toernooi Leider (VTL).
Deze cursussen (telkens één avond) worden georganiseerd door de KNLTB in hotel Van der Valk in Urmond op 13 en 20 maart 2018.

De competitie: een aantal wijzigingen voor 2018

competitie---jongens-aan-het-netAfgelopen voorjaar werd Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd door de KNLTB. De KNLTB wil het succes van de competitie graag uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt.

Mensen die competitie spelen, blijven langer lid van de tennisvereniging. De competitie biedt tennisleden immers uitdaging, spelen in teamverband geeft de sport een extra dimensie. Competitie spelen zorgt naast deze sterkere binding met de club ook voor een hoop gezelligheid. Het doel daarbij is om het huidige aantal competitiespelers te verdubbelen naar 400.000 in 2025. Daarnaast wil de KNLTB de competitie aanpassen aan de behoeften, wensen en mogelijkheden van deze tijd. In dit kader werd er in het voorjaar van 2017 gestart met twee nieuwe competitievormen en werd er voor het eerst Compact Spelen gehanteerd.

Met name het Compact Spelen zorgde nogal voor discussie. Voor 2018 gaan er een twee zaken veranderen die voor onze vereniging van belang zijn.

Uw PLUS sponsoractie

quaedvlieg600Om de Brunssumse verenigingen te steunen heeft PLUS Quaedvlieg in Treebeek-Brunssum een unieke sponsoractie ontwikkeld. Op deze manier spaar je tijdens het boodschappen doen tegelijkertijd voor jouw club.
Sparen gebeurt middels een sponsorpas en bijbehorende spaarkaart.

Je kunt een sponsorpas en spaarkaart aanvragen bij Marianne Kloprogge, tel 045-5256388.
Een volle spaarkaart kun je vervolgens in leveren bij Marianne of in het clubhuis.
(Let op !! Alleen de club kan deze kaarten verzilveren. de spaarder niet).

Winterabonnement bij LTC Brunssum?

winterlidmaatschap2Tennissen in de Winter ?

Bij LTC Brunssum kun je het hele jaar spelen! Naast een regulier lidmaatschap voor onbepaalde tijd kent LTC Brunssum het optionele 'lidmaatschap' voor zogenoemde winterleden.

Dit winterabonnement is tijdelijk en geldt voor de periode 1 oktober tot en met 31 maart van het daarop volgende kalenderjaar.

AH Speculaastoernooi 2017, een verslag

speculaas600x380Zondag 26 november hebben we een gewelldig AH Speculaas toernooi gehad op ons tennispark.  In totaal 52 junior en seniorleden stonden paraat op deze koude maar mooie zondag.  De opzet van deze dag was om samen er een gezellige maar vooral sportieve dag van te maken.
Nadat Jan om 10.45 uur tekst en uitleg aan iedereen had gegeven konden de kinderen beginnen aan hun eerste wedstrijden.

Daarna werd er gespeeld door de senioren waaonder veel vaders, moeders, opa's en oma's.

Visie en missie (een werkdocument)

missie-en-visieElke organisatie, ook een tennisvereniging, heeft een document als leidraad nodig. Wat willen we eigenlijk als vereniging ? Hoewel een groot aantal zaken voor de hand ligt, is het nuttig ze te benoemen en een beschrijving er van als naslagwerk te hebben.
Wat wil de vereniging eigenlijk ? We zouden dit ook de missie van de vereniging kunnen noemen.

Deze leidraad hebben we getracht vast te leggen in een document. Het document is besproken in de bestuursvergadering en daarna binnen de verschillende commissies. De op- en aanmerkingen zijn verwerkt.

Het huidige document wordt gebruikt als gespreksuitgangspunt met de gemeente. Het document moet gezien worden als een werkdocument.

Team Groen 2 kampioen

Groen2 kampioen250De najaarscompetitie is weer achter de rug.  Voor team Groen 2 is deze erg succesvol verlopen.  Van de 7 wedstrijden won dit team er 6 en werd slechts 1 gelijk gespeeld. Veel belangrijker is : deze geweldige prestatie werd met ontzettend veel plezier en inzet geleverd.

In memoriam : Rudy Posma

memoriam rudy posma 2Enkele weken geleden bereikte ons het droeve bericht, dat Rudy Posma totaal onverwachts is overleden. Hij is slechts 63 jaar geworden. Tijdens een van zijn trektochten met de camper door Canada werd hij getroffen door een hartstilstand. Rudy was op weg naar zijn zus Kiki in Kelowna (Canada). Daar zou hij op zaterdag 17 juni zijn aangekomen. Uiteindelijk heeft men Rudy de daaropvolgende dinsdag gevonden. Hij werd aangetroffen nog zittend in zijn camper midden tussen zijn vissersspullen.