Wat tegenwoordig bekend staat als het vier sterren Brunssum Open begon in 1968 als het zogenaamde B & C toernooi.

Al snel groeide dit toernooi uit tot een begrip in de regio. Tennissers uit de hele provincie, maar ook uit de Euregio en soms zelfs Nigeria, India en Nieuw-Zeeland, wisten de weg naar het fraaie park aan de Akerstraat te vinden. Gestaag groeide het toernooi en in de jaren negentig was het tevens enkele jaren het Limburgs Kampioenschap.

In dezelfde periode werd er voor gekozen om, samen met naamsponsor Holland Casino, het toernooi nog meer status te geven door er een Nationaal Ranglijst Toernooi van te maken. Eerst voorzichtig met maar een ster. Maar al snel groeide het toernooi uit naar de hoogste status die een clubtoernooi in Nederland kan bereiken, namelijk vier sterren. Dat betekent dat de nationale top in Brunssum strijdt voor ranglijst-punten. Een toernooi op dit hoge nationale niveau vindt in Nederland maar op 4 plekken plaats. (En nu dus nog maar op 3). Volgens veel deelnemers is Brunssum uniek in zijn soort door zijn gastvrijheid, de goede, begripvolle en vriendelijke organisatie en de sfeer rondom de banen. Niet voor niets kwamen de meesten het jaar erna weer graag terug naar Brunssum.

Uiteraard werd niet alleen de tennistop in Brunssum verwelkomd. Ook de speelsterktes 3 tot en met 7 kwamen aan hun trekken. Zo was er dus ook plek voor de recreatieve speler, een aanstormend talent of een junior die droomt om in de voetsporen te kunnen staan van eerdere winnaars in Brunssum, zoals de Limburgse helden Tom Nijssen en Sjeng Schalken. Of uit een recenter verleden Michaela Krajicek en Kiki Bertens.

Het toernooi werd 50 jaar lang volledig door vrijwilligers georganiseerd. Ook dit jaar waren we weer begonnen met de noodzakelijke voorbereidingen maar helaas zijn er te veel tegenslagen en te veel tegenstanders en ziet de organisatie zich gedwongen het toernooi niet door te laten gaan.
Niet iedereen zal het met mij eens zijn maar het niet doorgaan van dit toernooi is een groot verlies voor LTC Brunssum en ook voor het Limburgse tennis.

Ik wil iedereen die de organisatie gesteund heeft en die zich al die jaren heeft ingezet voor het toernooi heel hartelijk bedanken.

namens de organisatie,
Carola Wenders-Lammers
Toernooileider, -directeur