AH Speculaastoernooi 2017, een verslag

speculaas600x380Zondag 26 november hebben we een gewelldig AH Speculaas toernooi gehad op ons tennispark.  In totaal 52 junior en seniorleden stonden paraat op deze koude maar mooie zondag.  De opzet van deze dag was om samen er een gezellige maar vooral sportieve dag van te maken.
Nadat Jan om 10.45 uur tekst en uitleg aan iedereen had gegeven konden de kinderen beginnen aan hun eerste wedstrijden.

Daarna werd er gespeeld door de senioren waaonder veel vaders, moeders, opa's en oma's.

Team Groen 2 kampioen

Groen2 kampioen250De najaarscompetitie is weer achter de rug.  Voor team Groen 2 is deze erg succesvol verlopen.  Van de 7 wedstrijden won dit team er 6 en werd slechts 1 gelijk gespeeld. Veel belangrijker is : deze geweldige prestatie werd met ontzettend veel plezier en inzet geleverd.

AH Speculaastoernooi 2017

speculaas600x380Bij deze nodigen we alle jeugd- en seniorenleden uit voor het 2e AH-speculaastoernooi. Dit toernooi houden we op zondag 26 november 2017. Na het succes van vorig jaar, met deelname van 30 jeugdleden, gaan we dit jaar ook de dames en heren senioren erbij betrekken.

Deelname is GRATIS en de hoofdprijs is de gezelligheid. Er kunnen maximaal 28 junioren en 28 senioren meedoen dus wees er vlug bij want op=op!

De competitie: een aantal wijzigingen voor 2018

competitie---jongens-aan-het-netAfgelopen voorjaar werd Competitie Nieuwe Stijl geïntroduceerd door de KNLTB. De KNLTB wil het succes van de competitie graag uitbreiden en ervoor zorgen dat het overgrote deel van tennissend Nederland in de toekomst competitie speelt.

Mensen die competitie spelen, blijven langer lid van de tennisvereniging. De competitie biedt tennisleden immers uitdaging, spelen in teamverband geeft de sport een extra dimensie. Competitie spelen zorgt naast deze sterkere binding met de club ook voor een hoop gezelligheid. Het doel daarbij is om het huidige aantal competitiespelers te verdubbelen naar 400.000 in 2025. Daarnaast wil de KNLTB de competitie aanpassen aan de behoeften, wensen en mogelijkheden van deze tijd. In dit kader werd er in het voorjaar van 2017 gestart met twee nieuwe competitievormen en werd er voor het eerst Compact Spelen gehanteerd.

Met name het Compact Spelen zorgde nogal voor discussie. Voor 2018 gaan er een twee zaken veranderen die voor onze vereniging van belang zijn.

Winterabonnement bij LTC Brunssum?

winterlidmaatschap2Tennissen in de Winter ?

Bij LTC Brunssum kun je het hele jaar spelen! Naast een regulier lidmaatschap voor onbepaalde tijd kent LTC Brunssum het optionele 'lidmaatschap' voor zogenoemde winterleden.

Dit winterabonnement is tijdelijk en geldt voor de periode 1 oktober tot en met 31 maart van het daarop volgende kalenderjaar.

Visie en missie (een werkdocument)

missie-en-visieElke organisatie, ook een tennisvereniging, heeft een document als leidraad nodig. Wat willen we eigenlijk als vereniging ? Hoewel een groot aantal zaken voor de hand ligt, is het nuttig ze te benoemen en een beschrijving er van als naslagwerk te hebben. 
Wat wil de vereniging eigenlijk ? We zouden dit ook de missie van de vereniging kunnen noemen.

Deze leidraad hebben we getracht vast te leggen in een document. Het document is besproken in de bestuursvergadering en daarna binnen de verschillende commissies. De op- en aanmerkingen zijn verwerkt.

Het huidige document wordt gebruikt als gespreksuitgangspunt met de gemeente. Het document moet gezien worden als een werkdocument.

In memoriam : Rudy Posma

memoriam rudy posma 2Enkele weken geleden bereikte ons het droeve bericht, dat Rudy Posma totaal onverwachts is overleden. Hij is slechts 63 jaar geworden. Tijdens een van zijn trektochten met de camper door Canada werd hij getroffen door een hartstilstand. Rudy was op weg naar zijn zus Kiki in Kelowna (Canada). Daar zou hij op zaterdag 17 juni zijn aangekomen. Uiteindelijk heeft men Rudy de daaropvolgende dinsdag gevonden. Hij werd aangetroffen nog zittend in zijn camper midden tussen zijn vissersspullen.

 

 

Aanmelden najaarscompetitie 2017

NajaarscompetitieEr kan weer ingeschreven worden voor de najaarscompetitie 2017

De KNLTB stelt een uiterste aanleverdatum van 1 Juni 2017. De inschrijvingen kunnen wederom ingeleverd worden bij Jean Tillemans. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Doe dat voor 27 mei zodat Jean tijd heeft om de aanmeldingen te verwerken.

De bijdrage dient vooraf per team voldaan te worden uiterlijk 1 Juni 2017 op bankrekening NL58INGB0001056955 onder vermelding van Najaars- Competitie 2017 en teamvermelding
De bijdrage (senioren) is inclusief bondsbijdrage en ballen (Dinsdag/ Vrijdagavond/Zaterdag/ Zondag) en bedraagt 85,- euro per team.
Individueel inschrijven kan in overleg met TC waarna men de financiële afwikkeling met het betreffende team zelf regelt.

De jeugdcompetitie wordt door onze jeugd- technische commissie ingedeeld.

Voor vragen kun je terecht bij Jean Tillemans op telefoonnummer 045-5640264 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uitgebreide informatie en inschrijfformulier

Speeldata najaar 2017

Inschrijving clubkampioenschappen 2017

club1Van zaterdag 25 maart t/m zaterdag 1 april 2017 organiseren wij weer de Clubkampioenschappen Senioren.
Vanaf woensdag 1 maart is het mogelijk om je in te schrijven. Ook dit jaar kan dat alleen via het onlineformulier op www.toernooi.nl
Winterleden zijn ook van harte welkom om deel te nemen!

5 Maart : Opwarmtoernooi voor de jeugd

jeugdtennisWe gaan niet opwarmen vanwege de kou maar deze dag / dit toernooi is bedoeld als eerste oefening ter voorbereiding op het nieuwe seizoen en de voorjaarscompetitie.

Bij deze de uitnodiging voor jou en je ouders om 5 maart a.s. aanwezig te zijn. De ouders ontvangen die dag de benodigde informatie van de nieuwe trainers, het wedstrijdprogramma van de voorjaarscompetitie en de informatie m.b.t. de clubkampioenschappen.

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat start op 3 april, en op de clubkampioenschappen, die zijn van 25 maart t/m 1 april, organiseren we die dag ook een opwarmtoernooi voor de leden tussen 5 en 17 jaar. Hiervoor moet je je wel nog aanmelden via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.