Een gezellige en sportieve dag voor jeugdspelers. Kinderen van alle leeftijden en speelniveau (rood, oranje, groen en geel) zullen in verschillende teams de strijd tegen elkaar aan gaan. Je wordt lid van een team dat bestaat uit jeugdleden van alle kleuren door elkaar (de regenboog).
Je speelt met je team dubbels en enkels in allerlei samenstellingen. En jouw resultaat draagt bij aan het teamresultaat dat uiteindelijk bepaalt welk team de pot met goud onder aan de regenboog zal winnen.

Aanmelden kan tot en met zondag 29 mei via dit formulier.

Deelname is gratis !!

De dag in vogelvlucht:

10.00 - 10.30 uur: Ontvangst
10.30 - 12.30 uur: Regenboogtoernooi 1ste ronde
12.30 - 13.30 uur: Lunchpauze (gratis kopje soep en broodje)
13.30 - 15.30 uur: Regenboogtoernooi 2de ronde
15.30 - 16.00 uur: Prijsuitreiking en afsluiting

De teamindeling en teamsamenstelling van de teams die deelnemem aan de najaarscompetitie 2016 staan online.   

logo TTAVanaf 1 april 2015 zal Tennis Time Academy (lees hierna TTA) de tennislessen bij LTC Brunssum gaan verzorgen voor zowel de senior- als de juniorleden.

De afgelopen periode heeft de Technische Commissie en de Jeugdcommissie intensief contact gehad met TTA om goede afspraken te maken. Tevens is er gekeken welke 2e trainer naast Martin Oonk het beste bij onze vereniging past.

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat David Hofman is toegevoegd aan de trainingsstaf. David is voor onze vereniging geen onbekende. Hij heeft in het verleden jarenlang voor onze vereniging competitie gespeeld en is ook nadien jaren onze clubtrainer geweest.

 

Weer terug bij mijn oude club!

DavidHofmanMijn naam is David Hofman, voor vele misschien een oude bekende. Jarenlang heb ik namelijk lesgegeven en competitie gespeeld voor LTC Brunssum. Zeven jaar geleden besloot ik echter om het lesgeven even voor gezien te houden en een tennis speciaal zaak te beginnen in Utrecht. Inmiddels ben ik weer woonachtig in Maastricht en heb ik de mogelijkheid gekregen om weer wat uurtjes training te verzorgen bij mijn oude vertrouwde club. Met veel plezier kijk ik uit naar mijn samenwerking met TTA en om weer als trainer op te baan te staan.

Tennis is mijn passie, die al in mijn vroege jaren begon toen mijn ouders mij op 8 jarige leeftijd lid maakte van tennisvereniging ATIVU. Samen met mijn tweelingbroer (Dennis), die nu ook nog steeds regelmatig bij LTC Brunssum te vinden is, was ik vanaf dat moment ieder dag te vinden op de tennisbaan. Weer of geen weer!! Iets mooiers dan tennis kon ik me niet bedenken. Door mijn enthousiasme en vele jaren trainen won ik in 2000 mijn eerste "A" toernooi en behaalde ik een ranking van 29 op de Nederlandse ranglijst. Nu nog speel ik met veel plezier in de Duitse competitie en doe ik regelmatig mee aan categorie 1/2 toernooien.

Hopelijk weet ik mijn enthousiasme over te brengen op mijn leerlingen en maken we er met z'n allen een mooi tennisseizoen van!

David Hofman.
IK HEB ER ZIN IN!!!

Mijn naam is Martin Oonk, 34 jaar en kom uit Roermond.

MartinOonkOp mijn 7de ben ik begonnen met tennissen. Vanaf mijn 9de ben ik meerdere malen per week gaan trainen wat resulteerde tot Nederlands Kampioen t/m 14 jaar. Ook heb ik verscheidene keren mogen uitkomen voor het Nederlands Davis Cup team.

Na mijn middelbare school heb ik me volledig gefocust op het tennissen en behaalde zo, in 1999, ATP punten voor de wereldranglijst. Iets waar ik nog steeds graag naar terugkijk. Op mijn 20ste ben ik door een polsblessure gedwongen geworden om te stoppen met tennissen. Al snel behaalde ik daarna mijn A en B licentie en ben ik les gaan geven op verschillende Limburgse tennisverenigingen.

In 2007 ben ik met mijn oude tennismaatjes Ruud Simons en Marcel Gerards, Tennis Time Academy gestart. Momenteel verzorgen wij op 32 verenigingen de jeugd- en seniorenlessen, daarbuiten organiseren we nog vele andere activiteiten o.a. tenniskampen, tennisreizen en clinics.

Circa 2 jaar ben ik actief in het zuiden van Limburg, waarbij ik al met verschillende jeugdleden van LTC Brunssum wekelijks op de baan sta. Ik kijk ernaar uit om in april samen met David Hofman te starten en van LTC Brunssum weer één van de topverenigingen van Limburg te maken.

We gaan er met z'n allen een mooie zomer van maken, Ik heb er zin in!!

Martin Oonk
Beste jeugdleden en ouders,
 
De najaarscompetitie staat weer voor de deur.
Deze begint voor Oranje op zondag 11 sept. - voor Groen op woensdag 14 sept. - en voor Geel op zondag 18 sept. a.s.
Het volledige wedstrijdprogramma wordt op zaterdag 10 september aan iedereen uitgereikt.  Via deze link kun je de teams bekijken.
 
Om goed voorbereid aan deze competitie te beginnen, nodigen wij jullie uit voor 2 oefenmiddagen en wel op de woensdagen 31 aug. en 7 sept. van 14 tot 16 uur.
Op deze woensdagen besteden wij aandacht aan o.a. spelregels, dubbelspel en geven wij belangrijke technische tips.
Iedereen, ook al speel nog geen competitie en dus ook de allernieuwste leden, zijn voor deze oefenmiddagen van harte uitgenodigd.
Je hoeft je hiervoor niet aan te melden, maar jullie aanwezigheid word wel op prijs gesteld.
 

 

jeugd5 januari werd voor de tweede keer de LTCB nieuwjaarsborrel gehouden. Velen vonden de weg naar het clubhuis om de nieuwjaarswensen uit te brengen en een glaasje te drinken. Anderen profiteerden van de zachte weersomstandigheden en besloten om eerst nog een balletje te slaan.

De wafels en bollen werden gesponsord door bakkerij Hagedoren. Waarvoor onze dank.

Dankzij de Nedcar medewerkers lagen de banen en het park er keurig bij.

 

putterscircuitTijdens de herstvakantie was alweer de laatste toernooiweek van het Putterscircuit 2013. 
Vanaf 17 juni t/m 20 Oktober werd er bij verschillende verenigingen in de regio gespeeld.

In een zonovergoten Ubach over Worms werden, met alweer een spannend toernooi, de laatste punten verdeeld en werd het circuit afgesloten!

Peter SnippePeter Snippe zal vanaf 1 oktober de werkzaamheden van Maurice Brennenraedts overnemen. Gedurende de winterperiode zal hij meerdere malen de training van Ton Bokhorst op de zaterdag bijwonen om de kinderen beter te leren kennen.

TALOp zondag 22 September 2013 organiseert Tennis Academy Limburg een open dag in Tennisworld Landgraaf, Rukkenerweg 13, 6373 HL Landgraaf.

Op deze dag kunnen zowel jeugd als seniorenleden van zowel de aangesloten clubs bij Tennis Academy Limburg als andere clubs in de omgeving, deelnemen aan een tennisclinic.

oranje meisje vrijstaand150De competitie voor de rode en oranje kids gaat vanaf september 2013 ingrijpend veranderen en krijgt een nieuwe naam:

Tenniskids World Tour

In de documenten Ouderinfo en Centre Court - Tenniskids kunt u lezen over deze vernieuwde opzet van het jeugdtennis.

najaarscompetitie smallVrijdag 30 augustus is de najaarscompetitie gestart. Als gevolg van deze competitie zullen er op de vrijdagavond (vanaf 19.00) en op de zondagochtend/middag minder banen beschikbaar zijn voor recreanten.

Brunssum OpenSander Arends heeft zondag het Brunssum Open 2013 tennistoernooi gewonnen. De huidige nummer 18 van Nederland won in de finale van Pascal Wilkat.
Na een spannende eerste set, die in de tiebreak beslist werd, trok Sander Arends de wedstrijd in de 2e set naar zich toe. De setstanden waren 7-6 6-3.

BOPT150Van 22 t/m 28 juli vond op het tennispark van LTC Brunssum alweer de 2e editie van het Brunssum Open Putters Toernooi plaats. Met nog meer deelnemers dan vorig jaar was dit jeugd tennistoernooi wederom een groot succes. Vanaf de jongste jeugd in de categorie t/m 10 jaar tot de oudste jeugd in de categorie t/m 16 jaar werd ondanks het zeer warme weer op een sportieve manier gestreden om de bekers.

BOPT150De eerste twee dagen van het putterstoernooi zitten erop. leuke partijen, zomerse temperaturen, veel publiek. De onweersbui aan het eind van de tweede dag mocht de pret niet drukken. Op naar het vervolg....
Bekijk de uitslagen op toernooi.nl

Rabobank Parkstad LimburgHet Rabobank Coöperatiefonds heeft het mogelijk gemaakt dat LTC Brunssum materialen heeft kunnen aanschaffen voor o.a de spellenmiddag op woensdag.

Daarom zal aanstaande woensdag 26 Juni onder het genot van een hapje en drankje een feestelijke afsluiting plaatsvinden op LTC Brunssum van 14:00 tot 16:00 uur. Tevens zal het nieuwe ballenkanon officieel in gebruik worden genomen door mevr. Christel Noortmann van Rabobank Parkstad Limburg.

Wij hopen jullie dan ook allemaal te mogen begroeten op ons park zodat we er een gezellige en sportieve middag van kunnen maken.

jeugdmiddagenBinnenkort starten we weer met de jeugdmiddag op het tennispark van LTC Brunssum. Op de woensdagmiddag kunnen jullie meedoen met coole tennisspelletjes door de jeugdcommissie georganiseerd. Tevens zullen er wedstrijdjes plaatsvinden tussen jullie onderling. Lekker ontspannen een balletje slaan en spelletjes doen onder begeleiding van enkele hulpouders en jeugdleden. Je hoeft je niet aan te melden. Het wordt hartstikke leuk dus zorg dat je erbij bent!

oranje meisje vrijstaand150Wilt u ook dat tennis voor uw kind nog leuker wordt, dat tennis zelfs verslavend leuk wordt? Wilt u ook dat uw kind tennis heel belangrijk vindt, misschien wel een van de belangrijkste dingen die hij/zij gedurende de week doet? Vanaf september 2013 verandert het een en ander in het jeugdtennis. In de flyer "jeugdtennis:wat ouders moeten weten" leest u alles wat u als ouder zou moeten weten. De links leiden naar extra informatie in de vorm van korte blogs of clips. Samen maken we jeugdtennis verslavend leuk en u speelt hierbij een belangrijke rol. Alvast dank voor uw enthousiasme!

nicolethijssenDit jaar zal in week 32 (van 5 t/m 11 augustus a.s.) het Brunssum Open worden gehouden. Vorig jaar schreven zich 276 tennissers in voor dit evenement op ons eigen tennispark. Ook dit jaar verwachten wij weer veel tennissers vanuit heel Nederland.

Met name voor deze A-spelers (speelsterkte 1 en 2) zijn wij op zoek naar gastgezinnen. Veel wordt er niet van u verwacht, een bed en ontbijt is alles wat wij vragen.

Rabobank clubkas campagneRabobank Parkstad Limburg steunt het verenigingsleven onder andere met de Rabobank Clubkas Campagne. Van 15 mei t/m 29 mei mogen klanten en leden van Rabobank Parkstad Limburg hun stem uitbrengen op de vereniging(en)/stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Ook LTC Brunssum doet mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Iedere stem is daarbij geld waard. Voor iedere uitgebrachte stem ontvangt onze club van de Rabobank een bijdrage voor onze clubkas.

 

Januari

   
Zo 10 januari   Nieuwjaarsborrel in de kantine (12.00 - 16.00 uur)

 

   

Maart

   
Zo 6 maart   World Kids Tour
rood 2, oranje 1 en 2 – 6 banen – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ma 14 maart   Bestuursvergadering
20.00 uur - clubhuis
Vr 18 maart   Algemene ledenvergadering
20.00 uur - clubhuis
Za 19 maart t/m ma 28 maart   Clubkampioenschappen senioren
Marcel van Goethem en Nicole van de Werf
Zo 20 maart   World Kids Tour (WKT)
rood 2, oranje 1 en 2 – 6 banen – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ma 28 maart   Finaledag clubkampioenschappen (Tweede Paasdag)
Ma 28 maart   Open dag 10.00 - 14.00 (Tweede Paasdag)
     

April

   
Zo 03 april   World Kids Tour (WKT)
rood 2, oranje 1 en 2 – 6 banen – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Di 05 april   Start KNLTB districtscompetitie dinsdag
Dames dubbel 35+
Di 05 april   Start herenavond (19.00 - 21.30 uur) - 6 banen
Marianne Kloprogge - Tel. 045-5256388
Wo 06 april   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wo 06 april    Start damesavond (19.00 - 21.30 uur) - 5 banen
Bert Isenborghs - Tel. 045-5259525
Vr 08 april   Start KNLTB districtcompetitie vrijdagavond (19.00 uur)
Za 09 april   Start districtscompetitie senioren zaterdag (13.00 uur)
Zo 10 april   Start KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Di  12 april   KNLTB districtscompetitie dames
Wo 13 april   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vr 15 april    KNLTB districtscompetitie senioren vrijdagavond (19.00 uur)
Za 16 april   KNLTB districtscompetitie senioren zaterdag (13.00 uur)
Zo 17 april   KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Di 19 april   KNLTB districtscompetitie dames
Wo 20 april   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vr 22 april   KNLTB districtscompetitie senioren vrijdagavond (19.00 uur)
Za 23 april   KNLTB districtscompetitie senioren zaterdag (13.00 uur)
Zo 24 april   KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Ma 25 april   bestuursvergadering 20.00 uur - clubhuis
Di 26 april   KNLTB districtscompetitie dames
Vr 29 april   KNLTB districtscompetitie senioren vrijdagavond (19.00 uur)
Za 30 april   GEEN KNLTB Districtscompetitie

 

   

Mei

   
Zo 01 mei   GEEN KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Za 07 mei   KNLTB districtscompetitie junioren en senioren
Zo 08 mei   KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Wo 11 mei   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Di 17 mei   KNLTB districtscompetitie dames
Wo 18 mei   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vr 20 mei   KNLTB districtscompetitie senioren vrijdagavond
Za 21 mei   KNLTB districtscompetitie junioren en senioren
Zo 22 mei   KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Di 24 mei   Einde districtscompetitie dames
Wo 25 mei   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vr 27 mei   KNLTB districtscompetitie senioren vrijdagavond
Za 28 mei   KNLTB districtscompetitie junioren en senioren
Zo 29 mei   KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren

 

   

Juni

   
Wo 01 juni   Groene Voorjaars Competitie (GVC)
groen 1 en 2 – vanaf 14.00 uur – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Do 02 juni   Jeugdkamp
Vr 03 juni   Jeugdkamp
Vr 03 juni   Einde KNLTB districtscompetitie vrijdagavond
Za 04 juni   Einde KNLTB districtscompetitie junioren en senioren
Zo 05 juni   Einde KNLTB landelijke- en districtscompetitie junioren en senioren
Ma 06 juni   Bestuursvergadering 20.00 uur - clubhuis
Ma 06 juni   Vergaderign JC/TC
Zo 12 juni   World Kids Tour
rood 2, oranje 1 en 2 – 6 banen – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
?   Huldiging kampioenen
Zo 19 juni   Jong en Oud toernooi
Zo 26 juni   World Kids Tour
rood 2, oranje 1 en 2 – 6 banen – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     

Juli

   
Za 2 juli / zo 3 juli   Jeugdkamp
Ma 18 juli   Bestuursvergadering 20.00 uur - clubhuis
ma 25 juli - zo 31 juli   Brunssum Open Jeugdtoernooi

 

   

Augustus

   
Zo 7 augustus - Zo 14 augustus   Brunssum Open **** NRT
Ma 29 augustus   Bestuursvergadering 20.00 uur - clubhuis
     

September

   
 Za 3 sepetember   Hereneinddag – 11.00 uur tot 16.00 uur  7 banen – 
Marianne Kloprogge 0455256388 - definitief
 Zo 4 september  

Dameseinddag
informatie : Bert Isenborghs

 Zo 11 september   Sponsortoernooi - 7 banen  - onder voorbehoud
Marcel Berends

Oktober

   

 

   

Ma 10 oktober

  Bestuursvergadering 20.00 uur - clubhuis
     

November

   
 Ma 21 november    Bestuursvergadering 20.00 uur - clubhuis
     

club1

Voor het eerst in de geschiedenis van LTC Brunssum werden de Clubkampioenschappen senioren reeds eind maart gespeeld.
Dit i.v.m. met de drukke activiteitenkalender in september.

Tijdens de open Dag is een gezellig en gevarieerd programma samengesteld op en rond de baan. Naast sportiviteit is ook gezelligheid erg belangrijk. Een kop koffie en een stuk vlaai zal daarom ook niet ontbreken.  Wij zijn bakker Hagedoren zeer erkentelijk voor het beschikbaar stellen van de vlaaien tijdens de open Dag.

 

 

tennis150

Tennisvereniging LTC Brunssum houdt op 30 maart een Open Tennisdag. Wil jij nieuwe mensen ontmoeten, leren tennissen of gewoon lekker een balletje slaan? Dan ben je van 10.00 uur tot 14.00 uur van harte welkom op ons tennispark (ingang Wieënweg).

Max Wenders heeft gisteren de tweede ronde gewonnen van het CapsNobeltoernooi, een nationaal ranglijst toernooi ** in Goes. Max komt uit voor LTC Brunssum.

Vandaag speelt hij, volgens planning om 16.00 uur) de kwartfinale tegen de nummer 43 van Nederland. Dit zal geen gemakkelijke partij worden voor Max maar wij hebben er alle vertrouwen in een goede prestatie van Max.

De overwinning van Max heeft tot gevolg dat hij rond positie 180 op de nationale ranglijst staat. Zijn actuele speelsterkte is inmiddels 2,8.

Ook dit jaar was Brunssum goed vertegenwoordigd op het TEN Open 2013 van Meerssen.
Er waren maar liefst 17 deelnemers van LTC Brunssum die in de carnavalsweek deelnamen aan dit tennistoernooi.

Nadat sommige van de Brunssumse deelnemers eerst nog een uitstapje hadden gemaakt naar het ABN AMRO World Tennis Tournament op aswoensdag, begonnen ze strijdvastig aan dit toernooi.

Er werd gespeeld in verschillende categorieën.

Zo won Max Wenders van Timo Schmidts met 6-1 6-4 in categorie 4.
Daarnaast speelde hij met zijn tennispartner Sam Meessen in de HD 3 waar zij de tweede plek behaalden.

Kim Schaafsma verloor helaas na een spannende strijd in de finale DE7 van Ellen Hermans met 7-5 6-2.

Emilie van der Werf en Felipe Franssen waren de winnaars van de poule in de GD 7.

Ida van Goethem wist net niet de eerste plaats te bereiken in de DE 8. Ze behaalde de tweede plaats in de poule.

Wederom een goede prestatie van onze Brunssumse jeugd.

Maandag 22 juli t/m Zondag 28 juli - Brunssum Open Putters toernooi op het park van LTC Brunssum.  Check toernooi.nl voor info en inschrijving.

We ontvangen vragen van leden m.b.t. de incasso(termijnen) van de contributie.

Zoals bekend wordt de contributie per automatische incasso betaald in 4 termijnen per jaar. Deze termijnen zijn januari, februari, maart en april.

De trainer Maurice heeft de afgelopen maand in opdracht van de Technische Commissie en de Jeugdcommissie de competitieteams voor de driekwart(oranje) en mini (rood) samengesteld. We hebben er alle vertrouwen in dat deze teams veel ervaring zullen opdoen in het spelen van tenniswedstrijden en daarbij veel plezier zullen hebben.

Voordat de competitie zal starten zal er nog een bijeenkomst worden georganiseerd waar de "gang van zaken" omtrent de competitie wordt uitgelegd.

Klik hier voor een overzicht van de Oranje en Rode teams.

Tijdens de kerstvakantie hebben veel jeugdleden van onze vereniging deelgenomen aan een tweetal Kersttoernooien.

Voor de jongere jeugd was er een jeugdranglijst toernooi in Susteren. Voor de oudere jeugd was in Hoensbroek de mogelijkheid om zowel deel te nemen in de jeugd t/m 14 als in de open categorie (senioren). Bij beide toernooien zijn er weer mooie resultaten geboekt door onze jeugdige talenten. Bekijk via de volgende links de resultaten op een rijtje.

Evelyne Meijers (Jeugdzaken) en Hans Franssen (Technische Zaken) zijn uitermate trots op onderstaande prestaties van een ieder.

Deelnemers vanuit LTC Brunssum waren:

 • Dylan Klinkers
 • Ida van Goethem
 • Felipe Franssen
 • Jesse Simonis
 • Fleur Habets
 • Maud Habets
 • Helen Stoelers
 • Anne Pasveer
 • Gill Buysers


JE 10 Dylan Klinkers heeft in de kwartfinale met 6-1 6-1 verloren van de uiteindelijke winnaar Ben Obernitz. Gezien het aantal deelnemers in deze categorie een mooie prestatie.

ME 10 Ida van Goethem heeft haar favorietenrol meer dan waar gemaakt. Als de 1e geplaatste trok ze in een spannende finale uiteindelijke aan het langste eind door met 6-4 -6-4 te winnen. Een mooie prestatie!
Gill Buysers werd helaas na goed weerstand te hebben geboden in de poulefase uitgeschakeld.


JE 12 Felipe Franssen is na een overtuigende poulefase  helaas gestrand in de halve finale. Hier heeft hij uiteindelijk na een spannende wedstrijd nipt met 7-6 6-4 verloren van de uiteindelijke winnaar Stef  Sniekers.

ME 12 Fleur Habets heeft na een spannende halve finale, waar ze haar dubbelpartner had uitgeschakeld de finale bereikt. Helaas was haar tegenstandster een maatje te groot. Na een goed tegenstand te hebben geboden verloor ze uiteindelijk met 6-1 6-2.
Maud Habets heeft helaas de poulefase niet overleeft doordat ze door een griep haar 2e partij heeft moeten opgeven. 


JD 12 Felipe Franssen en Max Knauf hebben op een overtuigende manier het toernooi winnend afgesloten. In de halve finale was er een Brunssums onder onsje tegen Dylan Klinkers en Ojani Coumans. Deze werd gewonnen met 6-3 6-2. De finale wonnen ze met 6-0 6-3. Mooie prestatie.

MD 12 Ook hier bereikte Fleur Habets de finale met haar dubbelpartner Britt van Zeelst. Helaas verloren ze de finale met 6-3 6-1. Dit zal toch niks te maken hebben gehad dat Fleur haar dubbelpartner in de ½ finale had uitgeschakeld. 

JE 14 Jesse Simonis heeft in de verliezersronde t/m 14 jaar de finale bereikt. Dit is heel knap omdat ook voor hem de 1e keer is in deze leeftijdscategorie. Deze finale verloor hij van Mick Scharphof met 6-1 6-0.


ME 14 Helen Stoelers bereikte heel knap de finale van de verliezersronde. Deze verloor ze met 6-3 6-2. Anne Pasveer werd helaas uitgeschakeld in de kwartfinale.  Het was voor beide dames de 1e keer t/m 14 jaar. Een hele mooie prestatie.

Terug naar het artikel: LTC Brunssum scoort tijdens Kersttoernooien

De deelnemers vanuit onze vereniging waren:

 • Kim Schaafsma
 • Juul Geelen
 • Robin Berends
 • Lizzy Smeets
 • Danique Peters
 • Hanna van Goethem
 • Kelcey Wijshoff
 • Vera Vankan


In de DE 7 was er in de kwartfinale een Brunssums onder onsje tussen Danique Peters en Hanna van Goethem. Hier trok Hanna overtuigend aan het langste eind met duidelijke cijfers 6-0 6-1. Uiteindelijk is Hanna gestrand in de halve finale door nipt te verliezen van de uiteindelijke nummer 2, die met een nipte overwinning Kim Schaafsma uitschakelde in de kwartfinale. 

In de HE 7 hebben Juul Geelen en Robin Berends helaas de poule fase niet overleeft. Ze zaten ook in de poule des doods. Volgend jaar hopen op een betere loting.

In de GD 7 hebben we een Bunssumse winnaar. Lizzy Smeets heeft met haar tennispartner Roy v/d Knaap in een zinderende finale nipt gewonnen met 7-5 2-6 7-6. Dit is bijzonder knap omdat Lizzy na een behoorlijke knie blessure pas in oktober de training voorzichtig heeft opgepakt. Het koppel Juul Geelen-Naomi Hagedoren en Danique Peters – Robin Berends zijn helaas gestrand in de poulefase.

In de DD 7 is de combinatie Kelcey – Lizzy in de poulefase gestrand. 

DD 5 Vera Vankan heeft met haar dubbelpartner Noa van Mulken in deze categorie de poulefase niet overleeft.

Terug naar artikel: LTC Brunssum scoort tijdens Kersttoernooien

 

In December 2012 werden de limburgse overdekte jeugdkampioenschappen gehouden in sporthal Dennenmarken te Roermond.Er werden leuke, spannende en sportieve wedstrijden gespeeld op tijd.
Emilie van de Werf en Vera van Kan wisten op dit toernooi de 3e respectievelijk de 4e plaats te behalen. Vera verloor in de strijd om de 3/4 plaats met 6-1, 6-1 van Maaike Wennekers.  Emilie mocht zich eveneens opmaken voor de strijd om de 3/4 plaats. Zij won in een spannende wedstrijd van Lara Steegh.

Van harte gefeliciteerd met dit resultaat.

mt_ignore: notulen Het bestuur heeft openheid en transparantie hoog in het vaandel staan.  Derhalve informeren we de leden via deze website over de high-lights uit de laatste bestuursvergadering.

Highlights uit de bestuursvergadering van 29-11-2012.

Algemeen

 • De algehele financiële toestand behoeft verbetering. Om LTCB duurzaam gezond te houden, zullen we in 2 richtingen energie moeten steken: a. minder geld uitgeven b. meer geld binnen krijgen. In de komende tijd worden deze 2 uitgangspunten geconcretiseerd.
 • Door de diverse commissies/portefeuilles is de begroting vastgesteld voor 2013.
 • Er heeft overleg plaats gevonden tussen de voorzitter en de gemeente Brunssum over het Brunssum Open ****. De gemeente Brunssum hecht waarde aan het voortbestaan van dit toernooi en zal daarom ook in 2013 zorgen voor een passende ondersteuning. LTCB zelf zal de Provincie benaderen voor een financiële bijdrage op grond van de Subsidieregeling Bovenlokale Evenementen.
 • Op zondag 6 januari zal van 10.30-12.30 een nieuwjaarsbijeenkomst worden gehouden in ons clubhuis. Zie de uitnodiging op onze website!
 • Een afvaardiging van het bestuur heeft namens de vereniging de opening van de iClean Carwash van de Fam. Beckers/Reubsaet bezocht.

Jeugd / TC

 • De samenstelling van de jeugdteams is bekend en inmiddels via mail gecommuniceerd naar betrokkenen en gepubliceerd op de website.
 • Jaarplanning jeugd is bekend en zal z.s.m. worden gecommuniceerd.
 • Er heeft overleg plaats gevonden met trainer Maurice om de animo van de donderdagtrainingen weer in de lift te krijgen.

Leden Administratie

 • Het beveiligingssysteem van de toegangspoort maakt goede richtlijnen/procesdures m.b.t. uitgifte clubpassen noodzakelijk. Dit zal worden opgepakt in combinatie met het opstellen/uitwerken van beleid omtrent de diversiteit aan lidmaatschappen.

mt_ignore: Helaas hebben we moeten besluiten om het geplande uitstapje naar Roland Garros in 2013 te annuleren.  Om toch een alternatief te bieden willen met zowel senior- als jeugdleden op 13 februari (carnavalsweek) een bezoek te brengen aan het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Een normaal ticket kost € 30,- euro (1e ring) en € 24,- (2e ring). Op woensdag 13 februari is er echter Kids Day en kinderen t/m 12 jaar betalen die dag slechts € 12,50 in plaats van € 24,- per persoon (bij een bestelling van minimaal vier kaarten.)

mt_ignore: icleanOp zondag 2 december heeft Autoschade Frans Beckers de poorten geopend van de meest milieuvriendelijke wasstraat van West-Europa.
In de wasstraat, dogwash en selfwash wordt altijd minimaal 95 % gerecycled water gebruikt, wordt energie verkregen uit onze 284 lightrails zonnepanelen van hoogwaardige kwaliteit en krijgt u bij de reiniging in de selfwash via een warmtepomp verkregen warmwater welke tevens de vloerverwarming verwarmd in de winter en koelt in de zomer.

Onderstaand een overzicht van de teaminschrijvingen van de seniorenteams tot heden. Mocht jullie team nog ontbreken gaarne reactie (incl. inschrijfformulier) vóór 1 December 2012.

 • Dames 1 Dinsdag Team Truus Beckers 3de klasse
 • Dames 2 Dinsdag Team Ine Nijkamp 4de klasse
 • Vrijdagavond Herendubbel Team Willem Nijenhuis 3de klasse
 • Vrijdagavond Gemengd dubbel Team Marcel Berends Hoofdklasse
 • Vrijdagavond Gemengd dubbel Team Wim Venekamp 2de klasse
 • Zaterdagmiddag Gemengd 17+ Team Raoul Saals Hoofdklasse
 • Zaterdagmiddag Herendubbel 50+ Team Chir Maas 2de klasse
 • Zaterdagmiddag Heren 35+ Team Marc Habets 4de klasse
 • Zondag Heren 1 35+ Team Bloemen Hoofdklasse

Vorige week heeft de Fa. Rooden de groenaanslag (algen) van baan 1 t/m 7 verwijderd. Vooraf heeft de parkploeg ervoor gezorgd dat de banen bladvrij waren.De banen zien er weer perfect uit. Een compliment aan de vrijwilligers en de Fa. Rooden.Om groene aanslag te voorkomen adviseert de Fa. Rooden om de banen te vegen vanaf het net tot aan de afrastering. Als we daarbij ook de zijkanten iets ruimer vegen (tot aan draad) dan is er verminderd kans op aanslag. Op die manier zorgen we ervoor dat de banen ook in de winter er goed bij blijven liggen.

Ter herinnering nog enkele huishoudelijke regels.

 • Inhangen van uw knltb-pas / clubpas is verplicht.  Niet inhangen betekent geen toegang tot de baan
 • Bij droog weer worden de banen na elke speelbeurt geveegd.
 • Afval, hoe klein ook, deponeren we in de daatvoor bestemde afvalbakken.

De onderhoudsploeg wordt in toenemende mate geconfronteerd met kauwgum en sigaretten/sigaren-peuken op de paden, maar nog veel erger op de banen. Het hoeft geen uitleg dat dit funest is voor de banen. Laten we met zn allen zorgdragen voor schone banen en een mooi park.

Kampioenen najaarscompetitie 2012

De najaarscompetitie 2012 is weer voorbij.  Met een laatste (inhaalwedstrijd) op een zondag 21 oktober werd de editie van 2012 afgesloten. LTC Brunssum nam met maar liefst 11 teams (4 senioren op vrijdag en 7 junioren teams op de zondag) deel aan deze competitie.
En met succes. Op de erelijst kunnen we 3 kampioensteams bijschrijven.
Op de vrijdagavond werden zowel hetgemengd team in de 1e klasse (Nicole, Philona, Evelyne, Francis, Peter, Rodrig en Marcel) en  het team in de 3e klasse (met in de oorspronkelijk basis Sabine, Ingrid, Yvonne, Ross, Rob, Eric) kampioen. Doordat Rob, Yvonne en Eric om diverse redenen gedrurende de competitie niet beschikbaar waren het heeft dit team met veel invallers de eindstreep bereikt.  Maar wel een kampioenschap op zak.
Op de zondag het gemend team tm 14 jaar, bestaande uit Emily, Helen, Kim, Filipe en J.Geelen, met afstand kampioen.
Ook willen we niet onvermeld laten dat er nog twee teams net achter de nummer 1 in de poule wisten te eindigen.
Bij de senioren was dat het team Heren 35+  (Wiel, John, Henk, Maurice, W. Nijenhuis) en het meisjesteam t/m 14 jaar (Anne, Fleur, Maud en Ida).
Beide teams deden in de laatste speelronde wat van hen werd verwacht, nl winnen met maximale punten. Helaas lieten hun directe concurrenten ook geen punten liggen en gingen er met het kampioenschap van door.
Alle teams van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat !!!

De najaarscompetitie 2012 is weer voorbij.  Met een laatste (inhaal)wedstrijd op zondag 21 oktober werd de editie van 2012 afgesloten. LTC Brunssum nam met maar liefst 11 teams (4 senioren-teams op vrijdag en 7 junioren-teams op de zondag) deel aan deze competitie. En met succes....

...
De najaarscompetitie 2012 is nog maar net afgelopen. Toch is het al van belang om het vizier weer te richten op de voorjaarscompetitie 2013 en jullie te herinneren aan de mogelijkheid tot inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2013.
Het verzoek is om contact te leggen met jullie teamleden om vooruitlopend op de inschrijvingen al een team klaar te hebben, zodat de inschrijvingen tijdig bij de knltb opgegeven kunnen worden.
Naar verwachting zullen de inschrijfformulieren in de 1ste week van november verstuurd worden.

Aanmelding voorjaarscompetitie 2013

De najaarscompetitie 2012 is nog maar net afgelopen. Toch is het al van belang om het vizier weer te richten op de voorjaarscompetitie 2013 en jullie te herinneren aan de mogelijkheid tot inschrijven voor de voorjaarscompetitie 2013.
Het verzoek is om contact te leggen met jullie teamleden om vooruitlopend op de inschrijvingen al een team klaar te hebben, zodat de inschrijvingen tijdig bij de KNLTB opgegeven kunnen worden. De sluitingsdatum hiervoor is 1 december.

Naar verwachting zullen de inschrijfformulieren begin november worden verstuurd.

Tijdens de ledenvergadering van 25 oktober hebben een drietal bestuursleden, nl. Wim Venekamp (voorzitter), Hans Selker (secretaris) en Ien Selker (jeugdzaken) besloten om af te treden en zch niet herkiesbaar te stellen.  Martin Frankort (ledenadministratie) had eerder al besloten om zich niet herkiesbaar te stellen voor een volgende termijn.

Jos Gelissen, Carola Wenders, Evelyne Habets, Hettie Stoelers en Marcel Berends hebben zich in de voorafgaande periode kandidaat gesteld om de open gevallen plaatsen in te vullen naast bestaande bestuursleden Hans Franssen (aftredend en herkiesbaar), Jan Meijers (aftredend en herkiesbaar) en Ramon Dirks (aftredend en herkiesbaar).  De ledenvergadering heeft ingestemd met hun benoeming.

Voor een totaal overzicht van de gewijzigde samenstelling en verdeling van de functies klik hier.

Tijdens de Limburgse jeugdkampioenschappen te Roggel op zaterdag 1 september is Max Habets kampioen geworden in het driekwarttennis.

Een prima prestatie van deze jonge speler.

Proficiat Max en op naar het volgende kampioenschap!

Het is weer zover. Er kan ingeschreven worden voor de Clubkampioenschappen senioren 2012! Deze vinden plaats van zaterdag 1 t/m zondag 9 september. 

Voor het eerst in de geschiedenis van LTC Brunssum gaan de clubkampioenschappen online. Inschrijven is alleen mogelijk via www.toernooi.nl. Indien u deze nog niet heeft, moet er een account worden aangemaakt, hiermee is inschrijving mogelijk.

Putterstoernooien in de zomervakantie.

Onze jeugd heeft de zomervakantie op een zeer sportieve wijze doorgebracht. Massaal werd deelgenomen aan diverse Putterstoernooien en met succes.

Het volgende overzicht toont de eerste en tweede prijswinnaars in de diverse toernooien.

En al weer kampioenen bij de jeugd.

Het houdt niet op voor de jeugd van LTC Brunssum.

In Elsloo werd Ida van Goethem kampioen bij de meisjes t/m 10 jaar.

Max Habets won het driekwarttoernooi.

Proficiat met deze mooi prestatie. De laatste weken waren er heel wat kampioenen in de diverse toernooien.

Dat belooft wat voor het Putterstoernooi in Brunssum dat gehouden wordt van 23 t/m 29 juli. .

Hopelijk wordt deze trend voortgezet. Aan  de inzet van onze jeugd zal het zeker niet liggen.

Succes allemaal.

 

Tenniskamp TAL 2012

Vorig jaar hebben we voor de eerste keer een tenniskamp georganiseerd waaraan kinderen van binnen en buiten onze vereniging konden deelnemen. Kinderen uit Voerendaal, Beek, Sittard en Heerlen hebben zo ook al kunnen kennismaken met onze vereniging.

Dit jaar hebben we ons tenniskamp van 2 tot 6 juli gehouden. Maandag begonnen we met 2 trainers (Michael Vermeulen van Tennis Academy Breda en Maurice Brennenraedts) en 13 kinderen tussen 7 en 14 jaar waarvan 3 kinderen van Oranje Nassau uit Heerlen en de rest van LTC Brunssum.

Weer successen voor Brunssumse jeugd.

Onze jeugd doet het prima in de toernooien.

De afgelopen week waren er weer diverse winnaars bij de dames.

Open Burght: Lizzy Smeets heeft de finale gewonnen in de categorie DE 6.
In het Geuldaltoernooi:waren Lizzy Smeets en Kelcey Wijshoff winnaars in de categorie DD 7.

 Danique Peters won in Echt in het Putterstoernooi in de categorie ME 16.

Dames proficiat en succes in de volgende toernooien.

Prijzen  voor onze jeugdspelers.

Zondag j.l. vond de finale plaats van het Putterstoernooi in Voerendaal.

Emilie v.d. Werf speelde de finale  meisjes t/m 12 jaar tegen Fleur Habets. Emilie won deze wedstrijd. Fleur ging niet alleen met de tweede prijs naar huis, maar kreeg ook

de aanmoedigingsprijs, mede voor haar zeer sportieve gedrag op de baan.

Weer een mooi succes voor onze jeugd.

Dames: proficiat  en succes in jullie volgende toernooi.

Kampioenen Jeugd voorjaarscompetitie 2012

 De jeugd van LTC heeft het competitieseizoen prima afgesloten.

Het miniteam (competitie rood), bestaande uit Soraya Delnoy, Thom Klinkers en Merijn Kasner werd kampioen in hun klasse. Een mooie prestatie van deze drie junioren.

Het gemengd team t/m 12 jaar, bestaande uit: Helen Stoelers, Fleur Habets, Ida van Goethem, Dylan klinkers, Felipe Franssen en Bob Peters werd, net als in de winter weer kampioen in hun leeftijdsklasse. Dat belooft wat voor de najaarscompetitie.

Het driekwartteam , bestaande uit Max Habets, Jesse Simonis en Tim Hofman behaalde een prima derde plaats.
Ook de andere jeugdteams deden het lang niet slecht. Met veel inzet speelden ze iedere week hun partijen en hoewel ze geen kampioen werden zijn we als vereniging apetrots op onze jeugd.
Ze gedragen zich zeer sportief op de baan en vechten voor ieder punt.
Petje af voor jullie meisjes en jongens. Nu op naar de najaarscompetitie.

Beste ereleden, leden en supporters van onze tennisclub LTC Brunssum

Het is al weer mei van het jaar 2000 dat enkele leden (waaronder ondergetekende) van de club het initiatief hebben genomen om binnen onze tennisvereniging een zogenaamde "Club van 100" op te richten. Dit moest geen clubje binnen een club worden maar een organisatie die binnen de vereniging de mogelijkheid bood aan leden om gecoördineerd iets extra's te doen voor de vereniging. Dit initiatief werd enthousiast ontvangen en daadwerkelijk omgezet in daden.

photo putterstoernooi

De inschrijving voor het LTCB Jeugdtoernooi is geopend. Het toernooi vindt plaats van 25 juli t/m 31 juli op de banen van LTC Brunssum

Jeugdkamp

Hoi tenniskids van LTC Brunssum
Zaterdag 16 juni is het weer zover. Ons terugkerende jeugdkamp wordt dan gehouden van zaterdagmiddag tot zondagmorgen. Wegens het succes van vorig jaar gaan we ook deze keer weer leuke dingen doen. Over het programma worden jullie tijdig geïnformeerd. We slapen in ieder geval in tenten en doen nog vele andere leuke dingen.

Open dag 25 maart.

Zondag 25 maart vond  in samenwerking met de KNLTB  de tweede open dag plaats.

Helaas speelde het warme weer ons parten, maar toch mochten we verschillende nieuwe leden begroeten.

De jeugd van LTC Brunssum nam zeer enthousiast deel en speelde menig partijtje.

De nieuwe deelnemers konden o.l.v.de trainer en met hulp van Jean Tillemans eens proberen hoe het was om de ballen te retourneren en gezien het enthousiasme van vooral de jeugdige deelnemers  konden we menigeeen inschrijven voor de Maak kennis met tennislessen. (5 lessen voor € 25,-).

Zelfs enkele dagen erna kwamen er nog aanmeldingen, zodat de open dag geslaagd genoemd mag worden. 

Verkiezing leukste sportvereniging

Is Lawntennisclub Brunssum de Leukste Sportvereniging van de gemeente Brunssum?

verkiezingleukstesportvereniging_1De zoektocht naar de Leukste Sportvereniging van de gemeente Brunssum is van start gegaan. En Lawntennisclub Brunssum maakt een serieuze kans!

Twee titels voor Lawntennisclub Brunssum?

Alle leden, supporters, vrijwilligers en sponsors kunnen een stem uit te brengen! Er is in de gemeente Brunssum een titel te winnen voor de sportvereniging met de beste waarderingcijfers. Daarnaast is er een titel voor de sportvereniging met de meeste stemmen.

Korte video met de uitleg voor Lawntennisclub Brunssum
Bekijk nu hier de video waarin alles over de verkiezing kort wordt uitgelegd.

Zorg ervoor dat onze vereniging de leukste sportvereniging van Brunssum wordt door te stemmen op Lawntennisclub Brunssum!

Stemmen kan hier

Informatie voorjaarscompetitie 2012

De tenniscompetitie staat weer voor de deur met gelukkig een toenemend aantal teams welke aan de competitie zullen deelnemen. Zoals de meeste van jullie wel weten staan de ballen met competitie papieren klaar bij Sport Tillemans om afgehaald te worden voor de senioren teams. De jeugd teams ontvangen de pakketten tijdens de open dag (25 Maart) van Ine Selker.

Dit voorjaar gaan wij van start met 23 teams, een zeer positieve ontwikkeling maar wij als leden van LTC Brunssum zullen moeten doorgaan en proberen onze vereniging nog aantrekkelijker te maken voor meer leden. Een van deze mogelijkheden is dat jullie kennissen en vrienden uit  nodigen op de Open dag van 25 Maart. LTC Brunssum biedt nieuwe leden diverse mogelijkheden om kennis te maken met onze vereniging en tennissport en wij hopen dat daar veel  gebruik van wordt gemaakt.

Kampioenen wintercompetitie.

jeugdkampioenenHet jeugdteam, bestaande uit: Felipe Franssen, Fleur Habets, Ida van Goethem. Dylan Klinkers , Bob Peters en Maud Habets heeft het weer klaargespeeld. Ze zijn kampioen geworden in de klasse gemengd t/m 12 jaar .
Geweldig gedaan dames en heren. Dat de kinderen het ook naar de zin hadden blijkt uit onderstaand stukje, geschreven door Felipe:

Inlooptennis 50+

Op maandag 27 februari zijn we weer gestart met het inlooptennis 50+. 

dag tijd opgave bij:
maandag    10.00-12.00u  Jan Meijers - tel.5251012
woensdag 10.00-12.00u  Jan Kruidenberg - tel.5275640
vrijdag 10.00-12.00u  Piet Debie - tel.5255305

Iedere dinsdag van 19.00 u tot 21.30 u herenavond.

Dit is vooral een unieke gelegenheid voor de nieuwe leden om kennis te maken met andere spelers. Je speelt steeds een dubbel van 1/2 uur en dan wissel je van partner en tegenstanders. Daarna kun je gezellig napraten in ons clubhuis of op ons vernieuwd terras.

Ditzelfde geldt ook voor het dames-woensdagavond-tennis, van 19.00u tot 21.30 u. Daarna kunnen de "die-hards" doortennissen tot .....u. !!!
Ook voor de dames en heren die overdag werken is dit een uitkomst om 's avonds met- en tegen wisselende partners te tennissen !

2012  Meer plezier, meer tennissen, meer activiteiten

In het bedrijfsleven zouden ze zeggen meer dienstverlening. Tevens een moment voor de club om de baten te verhogen en op de kosten te letten. Als bestuur van tennisclub LTC Brunssum zien wij dat naast tennisplezier ook als een van onze taken.
Hierbij hebben wij natuurlijk wel de medewerking nodig van al onze leden.
Maar eerst een woord van dank aan alle vrijwilligers die in 2011 hun tijd beschikbaar hebben gesteld. Waar zouden we toch zijn zonder hun inzet?

2012 Wat staat er op de agenda?
Allereerst gaan wij in 2012 een elektronisch park/beveiligings- en toegangssysteem voor de dagruimte in gebruik nemen om beschadigingen en vernielingen te voorkomen en we vertrouwen erop dat alle leden hier zoveel mogelijk met hun clubpas gebruik van gaan maken indien er geen kantine bezetting aanwezig is. Tekst en uitleg volgen zodra de installatie in bedrijf komt.

Hulpactie voor Cambodja 2012.

Ongetwijfeld hebben jullie het stuk van Frans Feijen gelezen dat woensdag 21 december is geplaatst in het Limburgs Dagblad en in de Trompetter.
Uit het stuk blijkt dat er nog veel geld nodig is om de mensen in Cambodja te kunnen helpen.
December is voor iedereen een dure maand, maar het moet toch mogelijk zijn om een kleine donatie te doen aan dit project waar nu eens niets aan de strijkstok blijft hangen.
Alle kleine beetjes helpen. U kunt uw gift storten op bankrekening 57.81.19.641 t.n.v. Frans Feijen, inzake Cambodja 2012.
Doe mee en help de mensen in Cambodja aan schoon water en een school voor de kinderen.

Verlichting tennisbanen in de winterperiode.

Uit kostenoverweging wordt de verlichting in de winterperiode pas ontstoken als de kantinebeheerder aanwezig is. (Rond 18.45 uur).

Wil men eerder tennissen op een verlichte baan dan moet men contact opnemen met

de kantinebeheerder. Tel. te bereiken op nr: 0612942984.

Het bestuur

Verslag van mijn bezoek aan Cambodja.

Het bezoek aan Cambodja, afgelopen maand, was een schokkende ervaring voor mij. Ik heb veel arme landen gezien in de afgelopen jaren, maar dit Cambodja is veruit het meest arme en deplorabele land dat ik ooit heb meegemaakt.

Het overgrote deel van de bevolking heeft geen behoorlijk onderkomen en leeft in hutten, is verstoken van elektriciteit , geen gas en geen zuiver watervoorzieningen. Hierdoor sterven er nog jaarlijks 60.000 kinderen, jonger dan 4 jaar.

Eerste verslag uit Cambodja.

Het is nu maandag 10-10-2011 en dus net terug uit Cambodja. Ter plekke was ik echt gechoqueerd door de levensomstandigheden die ik daar heb aangetroffen. Hierbij ook nog eens de overstroming waar vooral deze regio mee te maken heeft gekregen dan kom je echt terecht in een situatie die voor ons onbegrijpelijk, onnatuurlijk is.Foto's zullen beter kunnen tonen hoe erg deze bevolking ervoor staat.
De minimale hulp die erna wordt geboden door o.a. ons, is net genoeg om enkele families in ieder geval schoon drinkbaar water te verschaffen waarmee deze bevoorrechte mensen enorm blij en dankbaar zijn.
Ook wordt er nog een school gesponsord waar arme mensen en weeskinderen de mogelijkheid wordt geboden om later toch een betere job te kunnen vinden dan alleen maar te werken in de rijstvelden of ander zwaar onderbetaald werk.
Bij terugkomst zal ik nog een uitgebreider verslag uitbrengen, ondersteund door foto materiaal .

--
*FRANS FEIJEN*

Tri-Tennis, een nieuw tennismaatje

Ton test de tri-tennisOnlangs werd er, in het bijzonder voor de jeugd van LTC Brunssum, een Tri-Tennis toestel aangeschaft. Dit werd in zijn geheel bekostigd door de club van 50. Namens alle betrokkenen willen wij de club van 50 bedanken voor deze geweldige schenking.
Waar is dit mysterieuze apparaat eigenlijk voor bedoeld?
Het is een speelmaatje pur sang, oefenen van backhand en forehand is zonder tegenstander uren mogelijk. Ook Ton Bokhorst, één van onze trainers, is laaiend enthousiast over de Tri-Tennis ( zie foto.).Het toestel zal in het voorjaar weer op het park verschijnen! Natuurlijk mogen de senioren de Tri-Tennis ook gebruiken. Probeer dit maar eens uit en je zult versteld staan van de mogelijkheden. klik hier voor een filmpje.

Nogmaals dank aan de club van 50, die vertegenwoordigd werd door René Aggenbach.

Met sportieve groet,

de jeugdcommissie

Einddag jeugd.

Een zonovergoten dag, veel bedrijvigheid op het tennispark, vrolijke kinderen, behulpzame ouders, een nieuw oefentoestel, een hapje en een drankje.
Wat een gezellige dag was het zaterdag 24 september.
Het begon 's morgens vroeg met het nieuwe tri -tennistoestel. Dit toestel werd geschonken door de club van 50 (de vroegere club van 100). Een echte aanwinst voor onze tennissende jeugd.
Marcel en Jules waren al vroeg in de weer om het toestel in elkaar te zetten en toen de eerste kinderen er waren , sommigen met vriendje of vriendinnetje, werd er direct al druk gebruik van gemaakt.

Inschrijfformulieren training en MKmT

De inschrijfformulieren t.b.v. de wintertraining en de "Maak kennis met Tennis"-cursussen zijn beschikbaar via de site.

Bekijk de informatie over de trainingen, De MKmT-senioren en MKmT-junioren

Hereneinddag

Zondag 2 oktober a.s. zullen we weer de sportieve inzet van onze mannelijke leden vragen. Als het weer ons goed gezind is, gaan we er een geweldige dag van maken.

 • Inloop vanaf : 10.30 uur
 • Aanvang speeltijd: 11.00 uur
 • We spelen partijen van 45 min.
 • Einde speeltijd : ca. 16.00 uur

Clubkampioenschappen Senioren 2011

mt_ignore:Hans Franssen Clubkampioen 2011Na een jaar zonder clubkampioenschappen, doordat we dachten dat de banen er uit zouden liggen, dit jaar gelukkig wél weer een editie, en nog wel een met een redelijk groot deelnemersveld.
Een kleine 60 deelnemers verdeeld over 16 onderdelen streden om de titel in hun eigen categorie(en).
Het weer wisselde sterk en varieerde tussen benauwd en erg heet en een hele avond stromende regen.
Maar de deelnemers trotseerden zonder klagen al deze "ontberingen" en probeerden toch voor de winst te gaan.
Opvallend was echter wel dat op de avond dat het echt de hele avond vrij hard regende, er geen driesetters gespeeld werden.........

...

Clubkampioenschappen 2011 jeugd .

mt_ignore:clubkampioenschappen jeugd 2011Wat een geweldig sportieve jeugd hebben we .
Een genot om naar de wedstrijden te kijken. De jeugd van LTC Brunssum gedraagt zich zeer sportief op de baan. Er valt  geen onvertogen woord en er wordt met veel plezier en respect voor de tegenstander gespeeld.
Leuk om te zien hoe er ook buiten de baan met elkaar wordt omgegaan., samen spelen, iets drinken, een tosti eten etc.
Uiteraard wordt er ook om de punten gestreden.
Dit jaar werd er op tijd gespeeld (wedstrijden van 1 uur) en in poules, zodat iedereen meer wedstrijden kon spelen.
De weersomstandigheden waren niet altijd optimaal: hitte, regen, veel wind, maar door onze nieuwe banen konden alle wedstrijden gespeeld worden.

Rommel op de tennisbanen.

Woensdag 7 september j.l. om 14.30 uur door Jan Meijers:
"Het is te gek voor woorden" wat ik allemaal tegenkwam op onze tennisbanen n.l.:

 • 5 lege plastic flesjes (naast en achter de zwarte banken)
 • 1 ijzeren deksel van het tennis-ballen-blik alsmede 2 ijzeren clips waar je het blik mee open trekt,
 • 2 tennisballen
 • 3 tissues (als je al de tranen moet drogen omdat je de partij verloren hebt neem dan ook de tranen maar vooral de zakdoekjes mee naar huis !)
 • 2 lege tennisblikken
 • en tot slot als mijn, maar ik denk ook ons aller grootste ergernis: 6 sigaretten-filters !!!

Wie rookt nu op een TENNISBAAN evenals in onze SPORTKANTINE ??? (Dit kan er bij mij en het bestuur echt niet in !).

Daarom ook mijn advies:
DEPONEER ALLE ROMMEL IN DE DAARVOOR BESTEMDE AFVALBAKKEN/ZAKKEN.

Mijn dank:
Jan Meijers.

Gevonden voorwerpen.

In  ons clubhuis hangt de kapstok vol met gevonden voorwerpen, trainingsjacks, schoenen etc. 

(zie lijst in de mededelingenkast).

Iedereen krijgt de kans tot 25 september a.s. zijn of haar spullen op te halen. Daarna gaat alles naar een goed doel.

mt_ignore: ballenjongen en meisjes 

{nomultithumb}

Districtscompetitie regio Zuid Najaar 2011

Najaarscompetitie regio Zuid - Zaterdag Hoofdklasse Gemengd Dubbel (0003)

Eveline Meyers
Caat Demandt
Khursana Tairova
Raoul Saals
Maarten Stoelers
Hans Franssen

uitslagen >>>

Najaarscompetitie regio Zuid - Vrijdag 1e klasse Gemengd dubbel 35+ (0403)

 

Philona Herber
Nicole v/d Werf
Peter Bruijns
Marcel Berends

uitslagen >>>

Poete Putters toernooi SLTC.

De kids van Brunssum hebben het heel goed gedaan in Sittard. Ze zijn flink in de prijzen gevallen. Langzaam zetten we LTC Brunssum weer op de kaart dankzij deze enthousiaste groep spelers/speelsters. Helaas geen 1e prijzen voor de Brunssumse dames:

Hanna en Vera zijn 2e , Helen en Emily zijn 3e geworden in de categorie DD t/m 12

Vera is 4e geworden in de catergorie DE t/m 12

Fleur is 2e geworden in de categorie DE t/m 10

Fleur en Ida zijn 2e geworden in de categorie DD t/m 10

Lizzy is 2e, Danique 3e en Jennifer 4e in de categorie DE t/m 16

Bij de heren is Felipe samen met Ojani Coumans 1e geworden in de categorie HD t/m 10

Allemaal gefeliciteerd. LTC Brunssum is trots op jullie!

Inlooptennis 50+ op vrijdagmorgen.

Het is misschien niet helemaal duidelijk, maar het inlooptennis op vrijdagmorgen voor de 50+groep is bedoeld voor dames en heren.

Iedere 50 plusser is van 10.00 -12.00 uur van  harte welkom om een balletje te komen slaan.

Putters toernooi TC Orient (dl1)

Felipe Franssen is trots dat hij in de finale HE t/m 10 jaar  is gekomen. Hij behaalde een mooie tweede plaats, maar hij was natuurlijk liever 1ste geworden!

Bij het volgende toernooi van SLTC is er weer een nieuwe kans! Deze week, tijdens het tenniskamp bij LTC Brunssum, gaat hij flink oefenen op tactiek!

Oriënt Putters toernooi was een pittig maar sportief evenement. De finale was spannend. De tegenstander was tactisch te goed voor Felipe

De tombola was top!

Putters toernooi TC Orient (dl2)

Vorige week heb ik meegedaan aan het Putters-toernooi bij TC Oriënt.
Een lange, leuke maar ook vermoeiende week!
Iedere ochtend om 7.45 u ( en dat is vroeg opstaan in de vakantie..) gingen we in Sittard van start met het inspelen, en afhankelijk van de planning moesten er een of meer wedstrijden per dag gespeeld worden
Ik deed mee in twee categorieën: dames enkel t/m 12 jaar en dames enkel t/m 14 jaar, waardoor ik best veel wedstrijden heb gespeeld.
In beide categorieën heb ik de halve finale gespeeld. T/m 12 jaar heb ik ook de finale gespeeld, tegen Moise Coumans, en ben ik 2e geworden.
Deze week doe ik mee aan het tenniskamp bij LTC Brunssum en volgende week staat het Poete putters-toernooi in Sittard op de planning, waar ik de dames enkel t/m 12 jaar speel en samen met Hanna van Goethem de dames dubbel t/m 12 jaar. We hebben er in ieder geval veel zin in!

Heropening tennispark.

mt_ignore:heropening tennispark op 7 aug. 2011Op zondag 7 augustus werd het tennispark, in aanwezigheid van leden,ereleden , sponsoren, genodigden en overige belangstellenden, heropend door wethouder Richard de Boer. Alvorens de gedenkplaat werd onthuld, sprak de voorzitter, Wim Venekamp, een welkomstwoord.

Bovendien werd aan twee leden de Albert Geenentrofee uitgereikt. Eerst aan baancommissaris Jan Meijers en zijn vrijwilligersteam, dat steeds zorgt dat het park in optimale conditie is. Daarna kreeg Jean Tillemans eveneens de trofee, voor  de zorg voor een goed verloop van de competitie, zodat iedereen kon spelen op banen bij MED, ATIVU en Afnorth.

Verslag jeugdkamp 2011

Een week geleden hadden wij tenniskamp. We kwamen aan om 14:00 uur. We gingen een toernooitje voor jong en oud spelen. Sommige kinderen hadden ook tennisles. Toen de toernooitjes afgelopen waren was er een prijsuitreiking. Daarna was er  BBQ.

Toen we lekker hadden gegeten gingen we ons klaarmaken voor de dropping. We werden in groepjes verdeeld en werden met een blinddoek het bos in gestuurd. Toen uiteindelijk de laatste groep aankwam gingen we kijken wie er had gewonnen. Je kon het haast niet raden maar de laatste groep die aankwam had gewonnen.

Toen iedereen naar zijn/haar tent ging om zich om te kleden gingen we lekker slapen. Maar van dat slapen kwam toch niets. We gingen van de ene tent naar de andere tent tot laat in de avond.

De volgende dag gingen we vroeg tennissen samen met Maurice, Maarten en Hans. Toen het 12 uur was kwamen onze ouders ons ophalen en gingen we naar huis.
Het was een super kamp!

Groeten,  Hanna en Ida van Goethem

mt_ignore:sport en spel tijdens het jeugdkamp 2011

Jeugdmiddag op woensdag.

De jeugdmiddagen zijn voorlopig weer ten einde. Helaas waren het er maar 4 dit jaar. Debet hieraan waren de latere start dit jaar i.v.m. de opening van de nieuwe banen en de vroege vakantie.
Helaas verregende ook nog één middag maar wat betreft de drie middagen die wel doorgingen, deze waren wederom zeer succesvol.
Ieder jaar wordt de groep  die inmiddels een "aardig" balletje slaat,groter,  dus lekker partijtjes spelen in de vorm van singles, dubbels en mixen. Maar net als andere jaren ook weer enthousiaste beginners die meedoen aan de bal- en slagvaardigheidsspelletjes.

Ook dit jaar zijn we weer erg blij met de inzet van een aantal hulpouders, Celina Jacobs, Renate Franssen en Hettie Stoelers, met Marion Peters als reserve.
Zonder hulpouders zijn deze middagen niet mogelijk.

Ook Theo en Trudy bedankt, zij verzorgden zoals altijd weer de door de vereniging gesponsorde drankjes en versnaperingen.

We hopen jullie volgend jaar weer te zien op deze middagen!

Namens de jeugdcommissie
Nicole van der Werf

LTC Brunssum weer bij de tijd.

mt_ignore:klok gesponsord door Sport TillemansDat LTC Brunssum bij de tijd is kunt u zien aan onze geheel gerenoveerde klok die vanaf nu weer de juiste tijd aangeeft.
Speciaal willen wij Jean Tillemans van Sport Tillemans bedanken die deze taak op zich genomen heeft en de klok geheel kosteloos gerenoveerd heeft
De klok verwijderen en weer terug plaatsen is mede mogelijk gemaakt door het sponsoren van een lift-stellage van de Gemeente Brunssum
Namens het bestuur dank aan  deze sponsoren.

Jong - en oudtoernooi 2011

Vandaag, zondag 19 juni was er weer het jaarlijkse jong – en oudtoernooi.
Hoewel de weersvooruitzichten slecht waren, waren de weergoden ons gunstig gezind .
Het bleef bijna de hele dag droog, met zelfs af en toe een waterig zonnetje
Een enkele regendruppel had geen invloed op het spel en het humeur van de deelnemers.
Als vanouds werd er weer gevochten voor elk punt, vooral door de junioren.
Er werd gespeeld in poules, zodat iedereen drie wedstrijden kon spelen.
In de pauze konden we genieten van een uitstekend warm en koud buffet, verzorgd door onze kantinebeheerder Theo.
In iedere poule was er voor de winnaar een prijs: een fles wijn voor de senior en de junior mocht zelf iets uitzoeken uit de aanwezige prijzen.
Poulewinnaars: Max en Marc Habets, Robin en Marcel Berends , Emilie en Jules v.d. Werf,
Jelle Nauts en Jeroen Welzen, Thomas Evers met zijn oom Hans en Felipe en Hans Franssen.
Voor de overige jeugd was er nog een tombola, zodat elke junior met een prijsje naar huis kon gaan.
Hopelijk doet iedereen volgend jaar weer mee aan dit altijd leuke toernooi,

mt_gallery:jong en oud toernooi 19 juni 2011

Klik hier voor meer foto's uit het fotoalbum.

Vernieuwde tennispark gaat open.

 Zondag 5 juni kan er,  na het startschot, gegeven door onze voorzitter Wim Venekamp,vanaf 12.00 uur getennist worden op onze vernieuwde Red-Court tennisbanen.

Gebruiksvoorwaarden:

- De  banen moeten  na iedere partij gesleept worden.

- Er mag geen glas meegenomen worden op de banen.

- Kauwgom op de banen is verboden

Tevens is er zondag open dag van 12.00 -15.00 uur.

Kom kijken naar ons mooie vernieuwde park!

Open tennisdag op 5 juni

Wij, tennisclub LTC Brunssum doen mee met de Open Tennisdagen op 5 juni
Spoor familie, vrienden en kennissen aan om ook te komen!

Onder het motto 'Zonder jou is er geen bal aan' wordt op 5 juni aanstaande in het land de Open Tennisdagen gehouden. Ook onze vereniging LTC Brunssum stelt zijn banen open om niet-tennissers kennis te laten maken met tennis. De Open Tennisdagen zijn een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB).

Lid LTC Brunssum geridderd.

Hub Hendrix, lid van onze club en actief vrijwilliger bij de banenploeg is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ook was hij jaren actief bij Harmonie Kunst en Vriendschap, hij is mantelzorger buurtbewoners en  begeleider bij Hospice Brunssum.

Wij wensen hem van harte proficiat en hopen dat we nog lang op zijn hulp mogen rekenen.

Richtlijnen gebruik voorzieningen bij AFNORTH

Er bereiken ons berichten dat de kleedkamers vol gravel worden achtergelaten. Het is de bedoeling dat men de schoenen goed schoonmaakt of badslippers aantrekt alvorens de kleedkamers te betreden.

Willen wij de hele competitie kunnen beschikken over behoorlijke banen dan zal er geveegd, gaten dichtgemaakt, en met dit droge weer altijd gesproeid moeten worden voor en na het spelen. We hebben géén banenploeg en we verwachten dat de spelers zullen meehelpen om de banen in optimale conditie te houden.

Het bestuur.

Najaarscompetitie 2011

De eerste week van de voorjaarscompetitie is gelukkig goed verlopen zowel qua weer als prestaties, de banen zijn in redelijk goede staat, kortom op naar de volgende (succesvolle) speeldagen!
 
Daar wij als vereniging vanaf juni gaan beschikken over all-weather tennisbanen (red court) kunnen wij ook de najaarscompetitie grootser gaan opzetten. In onderstaand overzicht zijn de speeldata opgenomen. Kijk hier voor inschrijfnschrijfmogelijkheden.

 
Geïnteresseerden kunnen kontact opnemen met Ine Selker of Jean Tillemans.

De KNLTB heeft 1 Juni als sluitingsdatum voor de inschrijvingen. Eventuele inschrijvingen ontvangen we graag minimaal 2 weken voor de sluitingsdatum.
 
Binnenkort zullen de inschrijfformulieren op de website gepubliceerd worden.

Tweets op de website

mt_ignore: tweetsSinds vandaag is het mogelijk om je eigen LTCB gerelateerde nieuws-tweets supersnel op de website te tonen.
Laat het thuisfront weten wat de (tussen)stand is bij de competitiewedstrijden. Laat je clubgenoten weten of er nog banen beschikbaar zijn of net wanneer ze niet bespeelbaar zijn ivm regen. Er zijn legio toepassingen te bedenken dus wees creatief en zorg er voor dat de site nog meer leeft dan nu het geval is.

Hoe?

Stuur een twitterbericht met de hashtag #ltcbrunssum en het bericht wordt automatisch op de website getoond. De berichten worden getoond onder de menu-items "Nieuws" en "Competitie".

Op basis van de ervaringen kan de toepassing van de "Tweetbox" aangepast of uitgebreid worden.

Openingstijden

Onderstaand overzicht toont de openingstijden en beschikbaarheid van de tijdelijke banen.

Park Openingstijden Opmerking

JFC Sportfields

Dagelijks van 9.00 t/m 22.30 uur Tijdens de competitie zijn er helaas geen banen beschikbaar voor recreanten. Dit is op dinsdag(tot ongeveer15.00u) ,woensdagmiddag, vrijdagavond, zaterdagochtend en middag en zondagochtend en middag.
MED Dinsdag 9.00-17.00 uur
Donderdag 9.00-17.00 uur
Zaterdag training vanaf 13.00 uur
De banen zijn beschikbaar vanaf 12 april
Het betreft steeds 2 banen
Zaterdag 28 mei a.s. kan geen gebruik worden gemaakt van de MED banen.
De regels mbt afhangen dienen ook hier gevolgd te worden
ATIVU De banen zijn uitsluitend beschikbaar voor de zondagcompetitie.
Tijden zijn bekend bij de teams

Hallo tennissers van LTC Brunssum

mt_ignore:maurice brennenraedtsMijn naam is Maurice Brennenraedts en ik verheug me erop dit nieuwe tennisseizoen trainer te mogen zijn van jullie vereniging. Ik woon in Nuth en heb ook 2 tennissende kinderen van 9 en 13, Mart en June. Ik werk voor Tennis Academy Limburg..

Wat mogen jullie van mij verwachten ?
In de eerste plaats zal ik natuurlijk ervoor willen zorgen dat alle junioren en senioren die de lessen volgen veel plezier hebben op de baan en werk ik eraan hun spel te verbeteren waarbij techniek een middel is maar geen doel op zich.  Iedere speler heeft andere mogelijkheden en ambities en daar houd ik dan ook rekening mee in de lessen.

Verder ga ik bestuur en commissies waar mogelijk ondersteunen met advies en/of activiteiten om het tennisspelletje zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de leden van LTC Brunssum want ik vind dat een trainer niet alleen maar bezig moet zijn met uitvoering van de trainingen maar in bredere zin ook zijn steentje mag bijdragen aan het wel en wee van de vereniging.

Mochten jullie vragen hebben, schroom dan niet mij op het park aan te spreken of mij te bellen op telefoonnummer 045-5778832 of 06 53745500.
Tot in april.

Eéndags junior toernooi

Eendags junioren toernooiZondag 27 maart hadden wij een toernooi in Hoensbroek. Iedereen moest 3 wedstrijden spelen,iedere wedstrijd stonden we elkaar aan te moedigen. Of we nou wonnen of verloren we hadden er altijd lol in.

Berichtgeving inzake de tennisbanen.

Zonder verdere "verrassingen" zullen we het eerste weekeinde van juni weer op ons eigen, vernieuwde park terecht kunnen.
De definitieve data voor openstelling en daarmee samengaande festiviteiten kunt u lezen op de site www.ltcbrunssum.nl

U heeft natuurlijk op onze site of (publicatie) in het Limburgs Dagblad afgelopen week al gelezen dat de ombouw van de gravelbanen naar red-courtbanen vertraging heeft opgelopen.
Ook heeft u kunnen lezen dat het bestuur hier op onaangename en niet voorziene wijze mee geconfronteerd werd. Was het zo geweest dat men de werkzaamheden op de ingeplande tijd af had kunnen maken dan was er niets aan de hand geweest en was de deadline van 1 april makkelijk gehaald. Zo ziet u wat een gastransportleiding onder baan 1 t/m 4 teweeg kan brengen.

Nieuws betreffende de bespeelbaarheid van de banen bij Afnorth.

Vanaf zondag 27 maart kunt u al gaan spelen op de drie verlichte tennisbanen van
Afnorth. Openingstijden van 9.00 -22.30 uur.

De banen zijn bereikbaar via de Rimburgerweg, richting Landgraaf. Bij de rotonde met de drie zwaarden linksaf de betonbaan oprijden naar boven. Eerste weg rechts. Doorrijden tot het einde doodlopende weg. Dan rechts bord sportvelden aanhouden.

Belangrijke mededeling voor alle leden

 

Wij, voorzitter en secretaris, hebben afgelopen donderdag 3 maart een oriënterend gesprek gehad met enkele vertegenwoordigers van sportzaken bij de Gemeente.
Wij hadden vragen en zij mededelingen.
De belangrijkste vraag op dit moment voor de leden: Hoe staat de ombouw van gravel naar kunststofbanen ervoor. Wij constateerden namelijk dat de werkzaamheden reeds enkele weken stil lagen.

Eéndags junior toernooi

De commissie Tennisstimulering van de KNLTB uit district Limburg organiseert op zondag 27 maart2011 een:

Indoor Recreatief ééndags Junioren Toernooi

Dit toernooi is bedoeld voor de recreatieve leden van uw vereniging. Op dit te gekke toernooi staat de gezelligheid centraal en uiteraard zal er veel getennist worden.

Voor wie?
Iedereen, die lid is van een tennisvereniging, tussen de 9 en 17 jaar is, kan zich hiervoor inschrijven. Het is een echt recreatief evenement, dus prestatieve spelers zijn uitgesloten.

Klik hier voor meer informatie en het inschrijfformulier.

 

Na de winterse periode zijn de werkzaamheden weer hervat. Het fotoboek bevat enkele winterse plaatjes en een weergave van de huidge situatie.

Klik hier

LTC Brunssum - LTC Nuth (RPU)

Op 20 november speelde TCLE thuis tegen Zera. TCLE, tot op de tanden bewapend, benutte het thuisvoordeel door met 38 – 30 Zera te verslaan. TCLE nestelde zich met deze knappe overwinning op de tweede plaats op ranglijst. De spanning is weer helemaal terug in de competitie en Brunssum had de gelegenheid om de week erna bij winst de koppositie over te nemen.

LTC Brunssum tijdens RPU competitie

22 januari speelde Zera tegen TC Brunssum. Zera won, maar Brunssum gaf behoorlijke tegenstand en een enkele game te kort voor meer wedstrijdpunten.
Zaterdag 5 februari had Brunssum tegen LTCE de kans om, weliswaar met 1 wedstrijd meer gespeeld, een voorsprong te nemen op Zera.
Dit keer kwam TCLE slechts een enkele game tekort voor meer wedstrijdpunten, Brunssum moest zijn uiterste best doen voor de 38 - 24 overwinning.
LTC Brunssum kan hopen dat LTC Nuth het Zera op 19 februari lastig gaat maken.
Met nog enkele wedstrijden te gaan blijft spannend. In de ranglijst blijven de teams dicht bij elkaar staan.
Op 22 januari speelde Zera tegen TC Brunssum. Zera won, maar Brunssum gaf behoorlijke tegenstand en een enkele game te kort voor meer wedstrijdpunten.Zaterdag 5 februari had Brunssum tegen LTCE de kans om, weliswaar met 1 wedstrijd meer gespeeld, een voorsprong te nemen op Zera.

 

Eerste spade

Zojuist ontvingen wij het bericht dat de "eerste spade in de grond " morgen niet doorgaat.

Dit i.v.m  de slechte weersomstandigheden.

Er zal een nieuwe datum gepland worden als de weersomstandigheden verbeterd zijn.

Start ombouw tennisbanen:  eerste spade de grond in.

Maandag 29 november start de firma Rooden met de werkzaamheden m.b.t. de aanleg van de nieuwe tennisbanen.

Woensdag 1 december om 10.30 zal wethouder Richard de Boer de eerste spade in de grond steken.

Wat deden onze vrijwilligers in september en oktober op ons park?

- Mede doordat ons park langer open was werden de afvalbakken vaker geledigd.
- Veel last hadden we ook van de bladeren op en rond de banen .
   Deze werden netjes opgeruimd.
- De sleepnetten werden hersteld
- De losgeraakte lijnen werden opnieuw vastgezet
- Het gereedschap ter reparatie e/o onderhoud werd naar Cranenbrook gebracht/opgehaald
- De werkplaats werd opgeruimd en de rommel erachter werd afgevoerd

Sluiting tennisbanen i.v.m. aanleg kunststofbanen.

Vanaf maandag 22 november zal het tennispark gesloten zijn.

De firma Rooden begint met de aanleg van de kunststofbanen.

Het park zal 1 april 2011 weer geopend zijn ,maar e.e.a. is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden.

Via de site zullen we jullie op de hoogte houden van de voortgang.

Het bestuur

Stand van zaken inzake de kunststof (all –weather) banen.

Het bestuur is zeer regelmatig in overleg geweest ( en nog steeds ! ) met de Gemeente Brunssum over de kwestie all weather banen.

Ook wij zijn zeer ongelukkig met het steeds maar weer uitstellen van besluitvorming, maar we hebben net zoals alle andere leden van onze club geen enkele invloed op de slepende procedure kunnen uitoefenen, anders dan de druk op de ketel te houden.

De laatste stand van zaken ( overleg op 10 november 2010) heeft ons geleerd dat nu echt de procedure is afgerond en de gunning is verleend aan Rooden BV.

RPU Competitie : LTC Brunssum - TCLE

Brunssum versloeg afgelopen weekend TCLE met 40 – 31. Beide teams hebben er een leuke pot van gemaakt, het verschil in games was kleiner dan de einduitslag doet vermoeden, verschillende keren kwam TCLE één game tekort voor meer wedstrijdpunten.

Klik hier voor alle uitslagen en de stand.

Met sportieve groet,

John en Ageeth Wijts

Eindejaarstoernooi 2010

Langs deze weg willen we jullie het informatie- en inschrijfformulier van ons Eindejaarstoernooi 2010 toezenden. Dit keer met enkele extra categorieën, waar onder een single dames- en single heren categorie!

Elk jaar weer super gezellig met leuke partijen. We spelen dit jaar op 27, 28 en 29 december de poule wedstrijden, op 30 december de finales!

We hopen dat jullie er dit jaar (weer) allemaal bij zijn!

Met sportieve groet,

John en Ageeth Wijts

Nieuwe lidmaatschapstarieven per 1 januari 2011.

Omdat de aanleg van de kunststofbanen waarschijnlijk nog even op zich laat wachten, is het nog niet mogelijk om over te gaan op een jaarabonnement. Conform het besluit van de ledenvergadering zijn de lidmaatschapsprijzen 2011 voor de periode 1 april  - 1 oktober vastgesteld en zijn te vinden onder het menu item "Lid worden" (klik)

Afmeldingen voor 2011 dienen uiterlijk 1 december  binnen te zijn bij de  ledenadministratie. Hier kunt u ook terecht voor alle vragen betreffende het lidmaatschap.

Park geopend, banen beschikbaar.

Afgelopen weekend was het een stralend zonnetje. Ik kwam op het tennispark en dacht daar machines, uitgegraven banen en "werk in uitvoering" aan te treffen. Dat was echter niet het geval.  De banen lagen er keurig bij en van werkzaamheden t.a.v de nieuwe banen was niets te merken.

Kortom: Wat velen wellicht niet weten is dat de gravelbanen nog steeds beschikbaar zijn. Tot nader bericht zijn het park en het dagverblijf geopend volgens de reguliere tijden.
Wil je weten of op bepaalde tijden en dagen de kantine geopend is/wordt dan volstaat een telefoontje aan Theo en/of Trudy, tel nr. 0612 - 942 984.

Wintertraining junioren en senioren.

 In de week van 27 september komt het inschrijfformulier op de site.

Mensen van wie het emailadres bekend is, ontvangen het formulier per mail.

In de winter zijn er geen "maak kennis met tennis"trainingen omdat er nog niet buiten getraind kan worden.

Heren einddag 2010

Wij zijn blij, dat wij jullie kunnen mededelen, dat er toch nog een heren einddag zal zijn, zoals vanouds in september.
Er wordt de eerste weken nog niet begonnen met de aanleg van de nieuwe banen . Daarom willen wij jullie erop attenderen, dat er nog iedere dinsdagavond gewoon herenavond is.
De allerbelangrijkste mededeling is de volgende: Zondag 26 september a.s. houden wij weer de gezellige heren einddag. Schroom niet om deel te nemen ook al heb je niet meegedaan aan de herenavond. Alle heren zijn van harte welkom. Het programma is als volgt:

 • 10.30 uur ontvangst met koffie en gebak
 • 11.00 uur beginnen we met spelen

Tussendoor is er nog een pauze waarin wij zorgen dat de inwendige mens versterkt wordt, want we willen niet graag hebben dat er iemand het loodje legt vanwege de honger. Om ca. 17.00 uur zullen wij dan gezamenlijk het bestelde eten nuttigen, waarna de kampioenen van het hele seizoen en de winnaars van de dag zullen worden gehuldigd. Iedereen ontvangt nog persoonlijk een verrassing en uiteraard is ook weer de tombola gepland met voor allen een presentje.
De kosten voor dit alles bedragen € 10,00 en voor degenen, die niet mee gedaan hebben aan de herenavond vragen wij € 15,00. Opgeven kan tot en met woensdag 22 september bij de dames van de herenavond of bij Theo en Trudy van baan 11. We zullen proberen er een geweldige dag van te maken en hopen dat de weergoden ons ook goed gezind zijn.
De dames van de herenavond:
Marianne, Jeanny en Ine

 

Herenavond

Omdat er nog niet begonnen wordt met de aanleg van de nieuwe banen gaat de herenavond op dinsdag voorlopig gewoon door.

We hopen op een grote opkomst.

Noteer alvast in je agenda:

Zondag 26 september : heren einddag.

Verdere info volgt.

Video verslag Nicole Thyssen

Bekijk en videoverslag over Nicole Thyssen tijdens haar deelname aan de Open Leidense kampioenschappen eerder dit jaar.

Het Open Mooiste-Toernooi-Van-Het-Zuiden 2010

Op deze manier probeer ik er toch nog een beetje bij te zijn! Want helaas speel ik dit jaar niet, vorig jaar zat ik nog tussen een studie en werk in, nu ben ik fulltime in dienst bij het Sportbedrijf in Lelystad. En aangezien ik al naar Barcelona ben geweest en in september naar Curaçao ga, blijven er niet heel veel verlof uren meer over. De voorgaande twee jaren ben ik met mijn toenmalige vriendin, vanuit het midden van het land afgereisd naar het zuiden, om dit toernooi te spelen. De eerste keer waren wij het enigste tentje op het park, maar het tweede jaar hebben wij nog een aantal andere tennissers 'meegenomen', zo konden wij een volwaardig tentenkamp en de nodige gezelligheid creëren. Is het kamp al gereed? Hangen er al rackets in de boom? De haan (LET OP: wektijd 6.14 uur) nog woonachtig naast het tennispark? En is Theo klaar voor alle bestellingen?
Alle deelnemers heel veel succes en plezier met spelen. Zorg dat je niet alleen fysiek fit bent, maar ook mentaal, want zoals jullie allemaal weten is dat bij tennis erg belangrijk. Geniet van het spelletje, geloof in je eigen kunnen en maak er samen met je tegenstander een leuke partij van!
Sportieve groet, Jorgos de Fost

Bericht van Maarten Witte

Afgelopen jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan het toernooi in Brunssum. Ik heb toen gekampeerd op het park wat erg goed beviel! Het toernooi in Brunssum was een van de leukste toernooien die ik vorig jaar heb gespeeld. Een aanrader is de uitsmijter die je in het clubhuis kan bestellen. Helaas kon ik dit jaar niet deelnemen vanwege een tenniskamp waarbij ik moest werken. Volgend jaar ben ik er weer zeker bij!! Ik wens de toernooileiding een fijn toernooi en alle deelnemers veel succes!!!
Tot volgend jaar.
Groetjes Maarten Witte

Arko Zoutendijk, 24 jaar

Ik speel voor het 6de jaar mee aan het cat.1**** toernooi van Brunssum.
Helaas ben ik nog nooit in de singel verder gekomen dan de kwartfinale. Vorig jaar wel de dubbel gewonnen dus die ga ik samen met Andre van der Bijl proberen te verdedigen.
Ik vind Brunssum altijd een erg gezellig toernooitje, we slapen met ze 10en in een huis in Heerlen.Het toernooi is altijd goed geregeld maar helaas wel elk jaar een
regendag ertussen.
En hopelijk volgend jaar nog geen smashcourtbanen!!!

Bericht van Christopher Dekker

Het Brunssum Open is een jaarlijks druk bezocht evenement in augustus waar door iedereen die er ooit eens heeft gespeeld naar wordt uitgekeken. Het toernooi staat voor mij garant voor de altijd vriendelijke mensen, veel ijsjes, gezelligheid, Limburgse vlaai, sportiviteit en (bijna) altijd mooi weer, maar bovenal de Limburgse gastvrijheid!
De ontspannen sfeer zorgt er voor dat de deelnemers zich thuis voelen zowel op als naast de baan ongeacht de speelsterkte. Dit is zeker een groot compliment waard!
Bij deze wil ik ook de gastgezinnen bedanken die het ieder jaar weer mogelijk maken dat spelers en speelsters uit het hele land kunnen komen en in het mooie Limburgse landschap kunnen verblijven. In mijn geval voor de familie Wenders in het bijzonder!
Verder wil ik uiteraard iedereen bedanken die het toernooi mogelijk heeft gemaakt zodat we wederom met z’n allen de gang naar het zuid kunnen gaan maken. Rest mij niets anders dan te hopen op mooi weer en iedereen veel plezier en succes te wensen voor alweer een geslaagde editie!
Groetjes, Christopher Dekker

Hi Allemaal,

Ik doe dit jaar voor het eerst mee hier in Brunssum. Het is wel ver weg, althans voor mij, maar ik heb alleen maar positieve verhalen gehoord over het toernooi (een leuke wedstrijdleiding en heel veel gezellige mensen) dus ik was snel overgehaald. Ik ga ook dubbelen met Olga. Tot nu toe zijn we nog ongeslagen dus kijken of we dat kunnen voortzetten. We gaan in ieder geval ons best doen !
Ik wil iedereen heel veel plezier en suc6 wensen deze week !
Groetjes Nicole Thyssen

Een berichtje van Susanne Trik

Mijn deelname aan het toernooi in Brunssum heeft een leuke reden. Ik speelde vroeger altijd het indoor A-toernooi in Hoensbroek. Omdat het voor mij behoorlijk ver rijden was, werd ik bij een heel leuk gastgezin geplaatst waaruit een vriendschap ontstond. Toen Hoensbroek niet meer doorging moest ik natuurlijk een andere goede reden hebben om jaarlijks mijn gastgezin te bezoeken.
Het toernooi in Brunssum was een ideale uitkomst. Ik denk dat ik een stuk of 8 keer mee heb gedaan. In eerste instantie single èn dubbel, de laatste jaren alleen dubbel. En dit jaar voor het eerst niet ivm werk en studie, erg jammer.
Als ik het me goed herinner heb ik eenmaal de single gewonnen en tweemaal de dubbel. Het is altijd een geweldig toernooi voor me geweest. Ik nam ook echt die
week vrij, het voelde als vakantie. De organisatie wist het ieder jaar weer tot een groot succes te brengen. Van hittegolf tot overstroming, van 1e ronde verliezen tot winnares. Voor mij altijd een geslaagde week!
Ik wens de spelers en de organisatie ook dit jaar weer een topweek toe, met heel goed weer en mooie wedstrijden.

Op de "Camping"

Stefan Bodde 21 jaar, Wonend in Groningen, 2e jaars student Fysiotherapie. Actuele ranking: singel 87 / dubbel 39.
Dit jaar ben ik voor de 3e keer afgereisd naar het voor mij verre Brunssum. Sommige mensen vinden het gek, omdat er 20 minuten vanaf Groningen in dezelfde week ook een A toernooi is! Maar niets gaat natuurlijk boven het altijd gezellige Limburg!
Stiekem kom ik hier gewoon voor de lekkere vlaaien. Vorig jaar hebben wij gekampeerd op het park. Dit beviel ons zo goed dat wij dit jaar ons weer gaan settelen tussen de bomen!! Hopelijk hoeven we dit jaar geen home made wespenvangers te gebruiken, want dat was vorig jaar het enige wat ons irriteerde!
Lijkt het jou leuk om 's avonds gezellig met ons rond het kampvuur te zitten, Kom gerust langs!

Oant sjen!
Stefan Bodde , camping beheerder.

Hoi allemaal,

Ik ben Anouk en ook ik ben door de wedstrijdleiding gevraagd om een stukje voor het dagbulletin te schrijven. Dit jaar speel ik bij Brunssum Open mee in de damesdubbel 3 met Laura Heinrichs.
Aangezien ik deze week bezig ben met vakantiewerk en mijn gewone bijbaantje heb ik ervoor gekozen om alleen te dubbelen. De singel loopt dit jaar niet zo lekker en qua tijd en beschikbaarheid kon ik me ook niet in meerdere categorieën inschrijven.
Toch wilde ik Brunssum dit jaar niet overslaan, ik speel hier altijd erg graag. Ik word hier op een leuke en gezellige manier ontvangen, er lopen veel bekenden rond en er zijn erg mooie wedstrijden te zien in het NRt-toernooi. Ook is het zo dat een deel van mijn familie in Brunssum woont. Zij vinden het leuk om af en toe eens naar mijn tennis te komen kijken.
Ik wens de toernooileiding een hele goede week toe, met mooi weer en weinig discussies op de banen. Alle deelnemers van Brunssum Open 2010 wens ik een ontzettend leuke en succesvolle week toe. Misschien zien we ons deze week nog.!
Groetjes Anouk

Hallo allemaal,

Ik speel dit toernooi sinds 2003 en heb het hier altijd heel erg naar mijn zin gehad. Er waren altijd grote namen aanwezig op het park en ik vond het altijd geweldig om te gaan kijken.
Zelf heb ik vorig jaar de halve finale 4 gehaald. Hierbij speelde ik ook de 2e ronde in de 3 en in de kwalificatie had ik niks te zoeken. Ik heb hiervoor ook nog een jaar de halve finale 5 en finale 6 gestaan.
Ik vind de sfeer bij het Brunssum Open altijd heel relaxed. Ik kan er lekker mijn eigen ding doen. Er zijn altijd veel mensen waarmee je kunt flauwekullen etc. Hier op dit toernooi speelde ik mijn eerste toernooi waarin ik echt ver kwam. Ik heb hier goede herinneringen. De mensen die je allemaal kent hier (de wedstrijdleiding) zijn heel erg vriendelijk en hebben me altijd op een goede manier begeleid en geholpen.
Helaas moet ik dit jaar voor school stage lopen en heb er zelf voor gekozen om dat dan in de zomervakantie te doen zodat ik wel gewoon nog lessen kon geven in april, mei en juni. In deze tijd heb ik ook nog een hele goede competitie gespeeld bij Nieuwenhagen in de 3e klasse. Op dit moment heb ik het wel zwaar op stage en weet ik hoe leuk jullie het allemaal hebben tijdens de diverse toernooien. Maar volgend jaar ben ik weer terug en kunnen we weer met z'n allen gaan lachen om de gekste dingen.
Ik wens jullie nog veel succes met het toernooi en ik hoop dat jullie heel goed weer krijgen.
Veel succes en vooral heel veel plezier.
Sportieve groetjes,
Glenn Bekkers

Hallo wij zijn Yvette en Vivian Vlaar

Wij hebben de laatste jaren steeds in Brunssum gespeeld. Niet alleen omdat dit toernooi voor ons dicht in de buurt is, maar vooral omdat dit een heel gezellig toernooi is. Je merkt dat het organisatiecomité haar werk met plezier doet.
En als het weer eens tegenzit en de banen onder water staan worden er meteen binnen banen georganiseerd.
Dit jaar zijn wij helaas afwezig. Wij vertrekken namelijk op 10 augustus naar Amerika om daar te gaan studeren in combinatie met tennis. Vivian gaat naar Mississippi en Yvette naar Louisiana.
Als wij volgend jaar later moeten vertrekken zijn wij zeker weer van de partij.
Wij wensen de organisatie en ook alle deelnemers veel succes en hopelijk tot volgend jaar.
Groetjes Yvette en Vivian Vlaar

heei,

Ik ben Michelle Soons, ik ben 15 jaar en tennis sinds m’n negende bij BRZ.
Ik heb vorig jaar ook in Brunssum meegedaan, ik vond het een heel gezellig toernooi, er was een leuke sfeer. De banen werden goed onderhouden en waren fijn om op te spelen. Er was een leuke wedstrijdleiding, ze waren altijd vriendelijk en deden niet moeilijk om wedstrijden om te plannen. Dit jaar is het niet zo goed uitgekomen met vakantie en kan helaas niet meedoen! Maar maandag en dinsdag zal ik toch wat tijd vrij maken om naar de wedstrijden te komen kijken.
Spelers ik wens jullie allemaal heel veel succes en plezier!
Fred, Carola en de rest van de wedstrijdleiding heel veel succes met het plannen en een goede afloop van alle te spelen wedstrijden.
Good luck!

Woord van de voorzitter

Beste tennisvrienden,

Het is mij als voorzitter van LTC Brunssum, en als mede “directeur sportief” van het Brunssum Open Tennistoernooi een grote eer u allen van harte welkom te heten op ons park.

Het Brunssum Open heeft dit jaar aan een zijden draadje gehangen zuiver en alleen vanwege de benarde financiële situatie, immers de tijd van veel en grote sponsoren ligt ook in Brunssum achter ons, maar door de inzet van talloze vrijwilligers, bijdragen van kleine en grote sponsoren en natuurlijk de spelers is het het organisatiecomité wederom gelukt dit vermaarde evenement doorgang te laten krijgen.

De wedstrijdleiding en het voorbereidingsteam zijn de afgelopen jaren veranderd qua samenstelling waarbij de “oude rotten” afscheid hebben genomen. Naast de bekende gezichten van vorig jaar zult u nieuwe mensen van de organisatie ontdekken maar ook hiervoor geldt: hulde voor dit sterk verjongd team welk met tomeloze enthousiasme al maanden bezig is geweest het optimale klimaat te scheppen voor de spelers en de belangstellenden.

Als nu alleen de weergoden nog willen meewerken moet ook deze editie van het Brunssum Open een succes worden.
Ik wens u allen een zeer geslaagde en in alle opzichten sportieve week toe en hoop u een van de dagen te treffen op ons park!

Wim Venekamp

Brunssum Open van start

Maandag 9 augustus is Brunssum Open toernooi van start gegaan. Het 4-sterren toernooi wordt de 43e keer gehouden op het terrein aan de Wieënweg.  Aan het toernooi doen (sub)toppers uit Nederland, Duitsland, België en Engeland mee. Grote namen zoals Michaela Krajicek en Sjeng Schalken waren in het verleden al te gast.

Verslag jeugdmiddagen 2010

Voor het eerst sinds LTC Brunssum enige jaren geleden de jeugdmiddagen weer nieuw leven inblies, hadden we te maken met weersomstandigheden waar zelfs de meest fanatieke tennis’ster’ niet tegenop gewassen was.
Eén middag waarop de jeugdcompetitiespelers nog moesten inhalen, één verregende middag en drie bloedhete middagen zorgden voor de laagste opkomst sinds jaren.
Jammer, want die enkele keer dat de omstandigheden ‘normaal’ waren was de opkomst juist de hoogste ooit!
Doordat de deelnemende jeugd ieder jaar gemiddeld sterker wordt zie je dat de behoeften en wensen ieder jaar veranderen. Natuurlijk proberen wij daar als jeugdcommissie zo veel mogelijk op in te spelen.
Dit jaar was er steeds een klein groepje hele jonge spelers die vooral balvaardigheid en balspelletjes aangereikt kregen. De groep kinderen die pas sinds dit jaar of vorig jaar lid zijn vonden vaak spelletjes gecombineerd met een soort trainingsprogramma het leukst. De ‘oude rotten’ onder de jeugdspelers wilden in de meeste gevallen vooral onderling partijtjes doen.
Gelukkig konden we door de trouwe hulp van een aantal ouders ook deze verschillende dingen steeds aanbieden!
Zoals altijd was er ook weer voor iedereen een consumptie en een ijsje of zakje chips.
Theo en Trudy bedankt voor de verzorging!
Dank aan alle hulpouders, zonder hen zouden deze middagen niet mogelijk zijn!!

Iedereen een fijne vakantie toegewenst en ik hoop tot volgend jaar!

Nicole van der Werf, namens de jeugdcommissie       

Verslag jong- en  oudtoernooi.

Voor de negende keer vond zondag 18 juli het jong- en oudtoernooi plaats.
Net als ieder jaar weer onder ideale weersomstandigheden: een strakblauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Negentien koppels, verdeeld over vier poules gingen de strijd aan.
De ouderen hadden best moeite om zich aan te passen aan de speelsterkte van
de jongeren, maar na de eerste partij liep het gesmeerd.
Tussen de partijen door was er tijd voor een drankje en de meesten gingen even kijken bij het koppel waar ze hun volgende partij tegen moesten spelen.
Om twaalf uur was er een pauze waarin iedereen kon genieten van de  brunch, zoals ieder jaar weer prima  verzorgd door Trudy en Theo.
Om twee uur waren de laatste partijen gespeeld en kon de balans opgemaakt worden.
De winnaars in de poules waren:
Felipe en Hans Franssen
Lorenzo Beatrice en Saskia Maas.
Danique en Maurice Peters
Tom en Mathias Witt.
Voor de senioren was er een fles wijn en de junioren mochten zelf een cadeautje kiezen . Daarna was er voor de overige juniordeelnemers nog een prijsje in de tombola.
Menigeen had al een prijs uitgezocht op de cadeautafel  en hoopte maar dat niemand hem of haar voor was.
Tevreden toog iedereen om half drie weer huiswaarts.
Op naar de tiende editie van het jong- en oudtoernooi!

Ine Selker

Noodweer van maandag jl. gaat ook niet aan de tennisbanen voorbij.

Het noodweer heeft ook op onze tennisbanen flink huis gehouden.De maandagmorgengroep zocht een goed heenkomen in het dagverblijf en kon na een half uur de schade gaan bekijken. De tafels en stoelen van het terras waren tegen de afrastering gewaaid.Er was een boom afgeknapt. Achter baan 5 t/m 7 lagen veel afgewaaide takken en bladeren en ook baan 9 en 10 kregen te maken met veel afgewaaid blad . Vijf vrijwilligers, onder aanvoering van Jan Meijers staken de koppen bij elkaar en togen dinsdagmorgen naar het park om alles op te ruimen.Na meer dan twee uur rommel opruimen ziet het park er weer prachtig uit. Dank aan deze vrijwilligers. Zij komen niet alleen een balletje slaan, maar steken ook , indien nodig, de handen uit de mouwen. Heren, super!!!

Geslaagd Pyjamatoernooi

Zaterdag j.l. hadden 23 kinderen zich ingeschreven voor het pyjamatoernooi.
Een groot deel van de jeugd verscheen ook echt in de (nieuwe ) pyjama. Heel leuk.
We begonnen ’s morgens met een ontbijt, uitstekend verzorgd door Trudy en Theo.
Er werd flink gesmuld van alle lekkernijen . Om 9.45 uur begonnen de wedstrijdjes.
Na een kwartiertje drinkpauze om 10.45 uur werd er verder gespeeld: beginner met gevorderde, meisjes met jongens. Heel gezellig allemaal.
De kinderen die de Maak kennis met Tennis lessen volgen werden uitstekend opgevangen door de gevorderde jeugd.
Een compliment voor alle deelnemers . Ze speelden gezellige wedstrijdjes, waarbij geen onvertogen woord viel.
Om 12.00 uur was iedereen toch wel moe en doordat het bloedheet was, waren de sproeiers een verfrissende douche.
Iedereen genoot nog van een ijsje en om 12.30 uur toog iedereen huiswaarts  of naar de training.
Weer een geslaagde jeugdactiviteit  en voor herhaling vatbaar.

 

Verslag tenniskamp 2010

Op 26 en 27 juni werd  alweer het derde tenniskamp georganiseerd.
De weergoden beloofden geweldig weer. En zo was het ook.
Strak blauwe lucht met een graadje of 30, het kon eigenlijk al niet meer stuk.
De voorbereiding begon op zaterdagochtend toen Marcel en Jules al vroeg in de weer waren om de tenten op het park op te zetten.
Vervolgens gingen Nicole en ik aan de slag om een toernooischema op te stellen en om een tentindeling te maken. Dat is voor elk kind toch zeker niet onbelangrijk!!
Na een goede lunch waren we aangesterkt om de “kampgenoten”te ontvangen.
Zodra iedereen zijn slaapzak en luchtbed geïnstalleerd had gingen de eerste rondes van het toernooi van start.
Met rode hoofdjes werden de partijtjes fanatiek gespeeld.
Zo hadden we op het eind 3 finalisten. Het waren:
Lorraine  Tuncbilek, Felipe Franssen en Tom Witt
Intussen was het tijd voor enige verkoeling. Dit was in de vorm van een douche door de sproeiinstallatie en een waterballonnen gevecht.
Na een welverdiende BBQ volgde de speurtocht. Deze tocht leidden de “kampgenoten”door het centrum van Brunssum.
Op zoek naar nummers, namen, prijzen, kapotte racket en zelfs belletje trekken op Koolhofstraat 13 werden de groepen onderweg getrakteerd op snoep door onze eigen LTCB leden.
Na ruim 2 uur kwamen de groepen binnengedruppeld op de tennisbaan.
Inmiddels was het tijd om de poort van de tennisbaan te sluiten en richting de tenten te gaan om te gaan ‘slapen”.
Het werd een heerlijke korte nacht!
Er zijn toch ergere dingen dan ’s morgens wakker te worden achter baan 4 en uitzicht te hebben op kinderen die met hun pyjamaatjes aan hun tent uit kruipen.  Met het geluid van de sproeiinstalatie en vogeltjes op de achtergrond!!
Zo werden door sommige al snel de tennisrackets ter hand genomen en werden de eerste balletjes al geslagen.
Na het ontbijt was het wachten op onze trainers Ton, Joey, Ricardo, Debby en Naomi.
Vooraf kreeg ieder ‘kampgenoot”een bidon van onze trainers cadeau om vervolgens te starten met de tennisclinic.
Het geheel werd afgesloten met een waar waterballet.
Zo werd het derde tenniskamp  moe en voldaan afgesloten.
Rest mij nog om alle begeleiders hartelijk te danken voor alle inzet en  hulp.
Natuurlijk ook Theo en Trudy voor de verzorging van  spijs en drank voor alle deelnemers.
Tot  ziens, tot op het pyjamatoernooi,
Namens de jeugdcommissie,
Evelyne Meijers

Pyjamatoernooi jeugd op zaterdag 10 juli.

Op zaterdag 10 juli om 9.00 uur begint het pyjamatoernooi voor de jeugd met een heerlijk ontbijt.

Daarna worden er wedstrijdjes gespeeld.

Om 12.30 uur is het pyjamatoernooi afgelopen.

Deelname is gratis, maar er moet wel ingeschreven worden.

Dit kan door het sturen van een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Je kunt je ook aanmelden bij Theo in de kantine.

Doe mee! Het wordt vast heel gezellig.

 

Gastgezinnen tijdens het Brunssum Open 2010 worden niet door organisatie geregeld. Er kan op het park gecampeerd worden, voor hotels en B&B zie onderstaande lijst

Brunssum

Hotel Rumpenerhof                        Rumpenerstraat 60, 6443 CE  Brunssum, tel. 045 5254776 (820m)

Hotel Edenpark                                 http://www.edenpark.nl/ (1,3 km)

Hotel Bronsheim                               http://www.restaurant-bronsheim.nl/ (1,4 km)

B&B Pinky                                            http://www.pinckybenb.nl/ (1,8 km)

Hotel Kerkeveld                                http://www.hotel-kerkeveld.nl/ (2 km)

Golfhotel                                              http://www.golfbrunssummerheide.nl/hotel (3,5 km)

 

Heerlen

B&B Huize Passart                             http://www.huizepassart.nl/ (2,7 km)

Hotel Van der Valk Heerlen          http://www.valk.com/pages/?ID=3376&propertyCode=HEE&i=0 (8,2 km)

 

Oirsbeek

B&B Het Karrenwiel                           http://www.bedandbreakfasthet-karrenwiel.nl/ (8,2 km)

Zaterdag 26 juni is het weer zover. Ons terugkerende jeugdkamp wordt dan gehouden van zaterdagmiddag tot zondagmorgen. Wegens het succes van vorig jaar gaan we ook deze keer weer leuke dingen doen. Kijk bij Nieuws - Junioren voor meer informatie.

Jeugdkamp 2010

Hoi tenniskids van LTC Brunssum.
Zaterdag 26 juni is het weer zover. Ons terugkerende jeugdkamp wordt dan gehouden van zaterdagmiddag tot zondagmorgen. Wegens het succes van vorig jaar gaan we ook deze keer weer leuke dingen doen. Op het programma staan o.a. een tennisclinic met ??? ( wordt nog ingevuld) , een BBQ, een super te gekke speurtocht, we slapen in een tent en doen nog vele andere leuke dingen.

De eigen bijdrage is € 10,00. Wil je dit super te gekke kamp meemaken, download dan het inschrijfstrookje, vul het in en geef het af in de kantine of aan een van onderstaande personen.

Heb je vragen bel dan met:
Evelyne Meijers 06 36 157 175,
Nicole van der Werf 06 34 300 610
of Marcel van Goethem 06 25 428 825.

Aanmelden graag voor woensdag 16 juni a.s.

Verslag 3 competitiewedstrijden miniveld

12 mei 2010, Nuth 2 - Brunssum 1


Deze keer hebben onze mini's het opgenomen tegen Nuth 2 en het werd een spannende dag. Bij de eerste wedstrijd hebben zij helaas alle partijtjes verloren; Dylan met 6-1, Chayenne met 6-0. Soraya speelde een klasse partijtje met mooie rally's maar heeft uiteindelijk nipt verloren met 6-5, wel heel goed gespeeld Soraya!
De tweede wedstrijd verliep voor Dylan een stuk beter, die heeft hij overtuigend gewonnen met 3-6. De tweede wedstrijd verliep minder voorspoedig voor Chayenne en Soraya; zij werden helaas beiden verslagen met resp. 6-2 en 6-0.
Eindstand Nuth 2 11 punten tegen LTC Brunssum 7 punten.
 


19 mei 2010, Brunssum 1 - TCLE 1


De spelers van TCLE 1 uit Nieuwenhoven bleken te sterke tegenstanders voor onze mini's. Bij de eerste wedstrijd werden zij alle drie verslagen; Dylan met 3-6, Chayenne met 0-6 en Soraya met 2-6.
Dylan leverde een heel spannende tweede wedstrijd. Al snel stond hij op een achterstand van 1-5, maar door mooie rally's te spelen wist hij zijn posititie sterk te verbeteren naar 5-5. Jammer genoeg heeft hij uiteindelijk toch deze partij verloren. Chayenne en Soraya hebben beide moedig gestreden, maar moesten zich met resp. 1-6 en 3-6 verloren geven.
Dit alles leverde de volgende eindstand op: LTC Brunssum 6 punten tegen TCLE 1 12 punten.
 
 


26 mei 2010, Voerendaal 1 - Brunssum 1


Dylan: 3-6 en 3-6 gewonnen
Chayenne : 5-6 gewonnen en 6-1 verloren
Soraya: 6-0 en 6-1 verloren
Het weer tijdens de laatste competitiedag was uitermate slecht en even leek het erop dat de competitie zou worden verzet. Uiteindelijk hebben de wolken meegewerkt en kregen onze mini's de kans zich te bewijzen tegen Voerendaal 1. De eerste wedstrijd ging prima: Dylan en Chayenne hebben beide gewonnen met resp. 3-6 en 5-6! Jammer genoeg heeft Soraya verloren met 6-0. De tweede wedstrijd werd eveneens door Dylan gewonnen 3-6. Chayenne en Soraya werden helaas beiden verslagen met 6-1.
Dit leverde de volgende eindstand op: Voerendaal 9 punten tegen LTC Brunssum 9 punten.

Agenda ALV d.d. 11 juni 2010

LET OP: In verband met  de voetbalwedstrijd is de aanvangstijd van de vergadering verplaatst naar 19.00 uur.
Na afloop is de wedstrijd te volgen op het grote scherm in de kantine.

 1. Opening door de voorzitter.
  Wij herdenken de overleden leden:  Werner Theunissen, Lies Delsing, Jenny Arets, Jan Waltmans en Els van Kervinck.
 2. Notulen ALV 2009.
 3. Jaarverslagen diverse commissies.
 4. Jaarrekening 2009.
 5. Verslag kascontrolecommissie.
 6. Bestuursverkiezing: 
  Aftredend en herkiesbaar : Hans Selker, secretaris.
  Tegenkandidaten dienen tenminste 3 dagen voor de ALV bekend te zijn bij het bestuur.
  Elke kandidaatstelling dient schriftelijk te geschieden door tenminste 5 stemgerechtigde leden.
  Vacatures:
  1. bestuurslid sponsorcommissie club
  2. administrateur in samenwerking met de penningmeester
 7. Kunststofbanen.
 8. Contributie 2011.
 9. Rondvraag en sluiting.

6e competitiewedstrijd driekwartveld

Ik ben nieuw in het driekwart team en vind het erg leuk

Vanmiddag hebben we uit gespeeld tegen Nieuwenhagen.

Ik mocht vandaag na loting maar 1 wedstrijd spelen. Ik wilde er wel 2 spelen.

Mijn tegenstander en ik waren even sterk.

Helaas verloor ik uiteindelijk net. Ida heeft ook verloren en Kim ook 1 wedstrijd.

Gelukkig heeft Kim ook 1 wedstrijd gewonnen en Felipe heeft 2 wedstrijden gewonnen.

De eindstand was 9 – 9.

Na afloop hebben we nog wat lekkers gegeten en nog iets gedronken.

Volgende week wil ik 2 wedstrijden spelen en winnen.

Groetjes, Kevin

1e klasse gemengd dubbel 35+ op vrijdag.

In de 1e klasse gemengd dubbel 35+ heeft het team van Brunssum 1  vrijdagavond zijn status van degradatiekandidaat met verve verdedigd. Thuis tegen de dames en heren van Ready uit Maastricht werd het 0-4. Het gemis van de geblesseerde Wim Venekamp en de vakantie van het echtpaar Goffin kon natuurlijk als excuus worden opgevoerd. Niettemin werd de thuisnederlaag sportief opgevat. Met 2 punten na 5 wedstrijden maakt het team zich al op voor een overstap naar de tweede klasse.

Brunssum 2 hoeft zich waarschijnlijk geen zorgen te maken over degradatie. Door een 3-1 winst op de gasten van Bakkerbosch handhaven Marcel, Peter, Nicole en Philona zich tot nu toe op een keurige vierde plek op de ranglijst. De heren hebben dit seizoen als dubbel nog geen potje verloren en de dames toonden aan dat een relaxweekje in Fréjus zonder tennis wonderen doet. Marcel en Philona wonnen ook de eerste mixedpartij, maar Nicole en Peter verloren hun wedstrijd tegen een ontketend duo uit Cadier en Keer.   


De Algemene Ledenvergadering
(ALV)

zal plaatsvinden op :

Vrijdag 11 juni 2010

Aanvang 19.30 uur
Locatie: clubhuis LTC Brunssum

Wij rekenen op uw komst.


Jaarrekening 2009 club
kunt u vanaf 28 mei afhalen
 in de kantine tijdens de openingsuren

Bestuur tennisclub LTC Brunssum

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering.

Het bestuur nodigt u van harte uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering die gehouden zal worden op vrijdag 11 juni 2010.alv

Aanvang : 19.30 uur
Locatie : clubhuis LTC Brunssum

Wij rekenen op uw komst.

De jaarrekening 2009 van LTCB kunt u vanaf 28 mei tijdens de openingsuren afhalen in de kantine.


Bestuur tennisclub LTC Brunssum

5e competitiewedstrijd  jongens t/m 12 jaar

Hallo allemaal,
 
Vandaag moesten wij competitie spelen tegen Kerkrade , het was op een  mooi nieuw tennispark. Het weer was goed  een beetje zon maar gelukkig geen regen . De eerste wedstrijd speelde Jelle (single), hij had gewonnen met  3-6, 4-6 . Ik had jammer genoeg verloren met 6-3, 4-6, 7-4. Robin had ook verloren met 6-1,6-2 Dan hadden Jellle en ik de dubbel nog gespeeld en gelukkig gewonnen met 2-6, 4-6 . Doordat wij maar met drie spelers aanwezig waren werd een wedstijd als verloren gezien, ,jammer. Maar uiteindelijk werd de dag beloond met een broodje snack en een bord frites, misschien een leuk idee voor Brunssum.
 
Groetjes Job Zijlstra 
Comp. junioren tot en met 12 jaar.

4e ronde vrijdagavond-competitie

In de 1e klasse gemengd dubbel 35+ heeft Brunssum 2 vrijdagavond verzuimd tegen Obbicht de volle winst te pakken. Met twee reservespeelsters speelde de Brunssumse nummer 4 van de competitie gelijk tegen de nummer 6 uit het Maasdorpje: 2-2.

Marcel Berends en Peter Bruijns wonnen tamelijk eenvoudig de herendubbel: 6-3, 6-2. Maar de winst in de damesdubbel ging naar de gasten, vooral dankzij het sterke spel van de Obbichtse Maria Savelkoul. De speelsters van Brunssum - Saskia Maas en Angelique Oort - wisten geen raad met de snelle ingrepen van Savelkoul aan het net.

Saskia en Angelique vielen in voor de twee vaste krachten van Brunssum 2, Nicole van der Werf en Philona Herber, die deze vierde competitieronde lieten schieten voor een verwenweekje aan de Côte d´Azur. Terwijl Nicole en Philona in Fréjus aan de vin en de fromage zaten, liepen de invalsters zich het vuur uit hun sloffen op de banen 5 en 7.

In de eerste mixedpartij wonnen Marcel en Saskia gemakkelijk de eerste set, maar ze lieten zich daardoor in slaap sussen. De tegenstanders kwamen juist op dreef en wonnen de tweede en derde set.

Peter en Angelique lieten in de tweede mixedpartij weinig steken vallen. Op de bonkende muziek van het Vijverpark Festival wonnen ze de pot met 6-4 6-2.

5e competitiewedstrijd driekwartveld

 

Vanmiddag hebben wij thuis gespeeld tegen T.C.L.E..

De eindstand was 6-6.

Ik heb gewonnen met 6-2. Ik had vandaag een nieuw tennis racket gekregen van papa en mama.

En Fleur heeft een keer gewonnen en een keer verloren en Ida heeft gewonnen en Kim heeft verloren en Kevin heeft ook verloren.

Het was wel heel  gezellig we hebben chips en wat te drinken gekregen.

 

Groeten van Felipe

5e Competitiewedstrijd meisjes t/m 12 jaar .

 

 
Op 12 mei moesten we weer een competitiewedstrijd spelen.
Lorraine,Vera,Hanna en Helen moesten een single spelen.
Emily,Michelle,Helen en Hanna moesten dubbelen.
Lorraine had verloren.Vera had gewonnen.Hanna had verloren.
Helen had ook jammer genoeg verloren maar ze speelde super!
De dubbels waren ook jammer genoeg verloren.Maar ik moet een ding zeggen iedereen had super zijn best gedaan!We hadden dus verloren met 1-5.De laatste dubbel was heel spannend met Michelle en Emily. Ze stonden voor maar jammer genoeg hadden ze de wedstrijd verloren na een tie-break. De mensen die keken hadden het volgens mij heel erg koud want toen de wedstrijden waren afgelopen zei iedereen:Bho wat heb ik het koud!Ik wil de tegenstander dan ook feliciteren.
Ik hoop dat we volgende week gaan winnen!
 
Groetjes Lorraine Tuncbilek

4e competitiedag jongens t/m 12 jaar

 

Vandaag moesten we uit naar Kimbria in Maastricht , we zijn nog net op tijd gekomen.
We konden niet allemaal tegelijk beginnen , er waren wel banen genoeg om tegelijk te beginnen .
Waarom we niet allemaal konden beginnen weet ik ook niet .
Jelle en Floris begonnen .
Bij Floris was het bij de eerste set best spannend  hij stond ver voor maar zijn tegenstander was heel goed teruggekomen . er moest dus al een tie – break gespeeld worden .
Die had Floris verloren jammer genoeg. De tweede set had hij helaas ook verloren .

Jelle had een goede tegenstander maar Jelle was natuurlijk net weer iets beter .
Hij had allebei de sets ruim gewonnen. Toen stond het 1-1 .

Job was intussen ook al begonnen . ‘ als er mensen komen voor te tennissen moeten jullie meteen van de baan af ‘ zei een mevrouw van de tegenpartij terwijl ze genoeg banen over hadden …
Maar ja dat is niet onze zaak.
Hij had ook een sterke tegenstander . hij verloor allebei de sets . Toen stond het nog 2-1 voor Kimbria.

Toen was ik pas begonnen . Na twee uur in de zon zitten ging tennissen niet zo erg soepel….
Ik had ook een sterke tegenstander . ook ik verloor dus allebei de sets..

Toen waren we allemaal begonnen met dubbelen , Job & ik  zaten bij elkaar en Jelle & Floris zaten bij elkaar die eerder weg moesten vanwege een voetbalwedstrijd, Daarom hadden ze hun tenniswedstrijd niet kunnen afmaken . Jammer want ze stonden voor…

Bij Job en mij ging het de eerste set heel slecht . we hebben die set ook met 6-0 verloren….
De tweede set ging het iets beter maar die hadden we geloof ik met 6-3 verloren. Jammer

Een warme en lange dag dus . we hadden na de wedstrijd lekker gesmuld van een broodje kroket of een broodje frikandel met siroop.

Groetjes Robin.

 

 

Vrijwilligerswerk april 2010

Aan het begin van het nieuwe seizoen is het steeds weer zaak om naast de banen ook de rest van onze accomodatie weer toonbaar en bruikbaar te maken cq houden. Tal van onderhoudsklusjes dienen te worden verricht om de diverse mankementen te verhelpen. Gelukkig konden we daarbij rekenen op Herman en een aantal vrijwilligers die er gezamenlijk voor zorgden dat deze klus geklaard werd.

Onderstaande opsomming geeft een beeld van de (on)zichtbare klussen.

 • de tl-verlichting aan buitenmuur is verwijderd.
 • het terras is door Herman afgespoten met hogedrukreiniger.
 • baan 9 en 10 zijn voorzien van nieuwe gravel (waar nodig), zijn gewalst en het onkruid is verwijderd.
 • de deur van het herentoilet is gerepareerd.
 • er is door Herman flink gesnoeid in en om ons park.
 • de waterleiding aan de kraanbak buiten is gerepareerd.
 • 3 overgebroken(?) lijnenvegers zijn voorzien van nieuwe steel.
 • het touw en de haken aan de sleepnetten zijn hersteld.
 • op alle banen zijn de netten opgehangen (31-3).
 • de losgeraakte lijnen op de baan zijn weer hersteld.
 • het gat in de waterleiding van de sproeiinstallatie is gemaakt.
 • de defecte sproeiers op baan 2,  4 en 5 zijn vernieuwd.
 • de buitenverlichting is gemaakt.
 • de waterkranen op dames- en herentoilet zijn voorzien van nieuw leertje.
 • De bril is vastgezet op het damestoilet (stil blijven zitten !).
 • het miniveldje is opgezet achter de oefenmuur.
 • de bladeren van baan 1 t/m 10 zijn verwijderd.
 • de scheidsrechtersstoel is voorzien van een dubbele ijzeren strip (stond op breken).
 • het zwerfvuil is verzameld en in de container gedeponeerd.
 • de telramen op alle banen zijn weer aan de scheidsrechtersstoel bevestigd en de defecte gele/rode plaatjes zijn vernieuwd.
 • de loshangende reclameborden zijn weer stevig bevestigd.
 • i.v.m. de droogte gedurende de gehele maand april zijn de banen 3 á 4 keer extra gesproeid.

Een behoorlijke lijst die zonder de inbreng van de vele vrijwilligers tot een behoorlijke kostenpost zou leiden.

VRIJWILLIGERS, hartelijk dank !!

Waar zou LTC Brunssum zijn zonder jullie hulp en inzet ????

4e competitiedag driekwartveld

 

 

Ik vond het gisteren heel leuk op de tennisbaan, alleen jammer dat ik verloren had
En het ook lekker weer was en ik had ook nog naar Felipe gekeken.
Het was 6-6 geworden.
Hopelijk winnen we de volgende keer.
 
Liefs Fleur
 

Kopij website.

Enkele weken geleden is onze vernieuwde website in de lucht gegaan.

We proberen zo actueel mogelijk te zijn, maar het is niet de bedoeling dat alleen Marcel Berends en Ine Selker artikelen schrijven. We zouden het fijn vinden als er ook vanuit de leden stukjes aangeleverd worden. De jeugd is al aardig op weg. De teams leveren iedere week een stukje aan met  een verslag van hun competitiedag. Het zou fijn zijn als ook de seniorenteams een verslagje van hun competitiewedstrijden maken en insturen. Ook wachten we nog op de teamfoto's.

Hebt u ander nieuws m.b.t. LTCBrunssum, laat het ons weten. Wij wachten in spanning af.

 

3e competitiedag driekwartveld

Hallo allemaal,
 
 
Afgelopen woensdag was er weer een spannende driekwart competitie. We hebben helaas verloren met 6-12. Voor Kim was het de allereerste wedstrijd. Ze deed het heel goed.Felipe, Fleur en ik hadden ook goed getennist maar toch verloren.Maar het was toch gezellig en lekker met broodje frikandel of kroket. Tot ziens,
 
 
Groetjes Ida

3e competitiedag meisjes t/m 12 jaar

Hallo iedereen!!!
 
De 3de wedstrijd is al weer voorbij. Het was weer eens gezellig!
We hebben (weer) gewonnen. Dit keer hebben we voor de tweede keer met 6-0 gewonnen.
Hanna, Vera, Michelle en ik hebben gesingeld. Michelle heeft een hele spannende wedstrijd gespeeld, maar ze bleef echt "cool".
Hanna en Michelle hebben samen gedubbeld en Helen en ik hebben samen gedubbeld.
Ik vond dat we elkaar heel goed aangemoedigd hebben.We hebben steeds bij elkaar gekeken. Het was alleen erg koud.
Ik verheug me weer op volgende week!         
 
Groetjes: Emilie  
  

Verslag 3e competitiedag miniveld

Onze mini's waren niet opgewassen tegen hun tegenspelers uit Nieuwenhagen! Zij hebben vandaag helaas alle partijen verloren.
Dylan verloor beide wedstrijden met 3-6 en 3-6.
Chayenne verloor beide wedstrijden met 0-6 en 0-6
Soraya  verloor beide wedstrijden met 2-6 en 0-6
Eindstand was LTC 6 punten tegen Nieuwenhagen 12 punten.
We hopen op beter volgende keer!

2e ronde vrijdagcompetitie

Brunssum 2 wachtte een zware tegenstander, de dames en heren van Ready. Ready werd vorig jaar net geen kampioen en had vorige week overtuigend gewonnen.  Bij de dubbels moesten onze dames zwichten voor de sterke dames van Ready.  Bij de heren ging het in beide sets gelijk op. Tot tweemal toe wist Brunssum op het juiste moment een service-break te forceren waardoor met een stand van 1-1  aan de soep (gezien de temperatuur een welkom opkikkertje) begonnen kon worden.
Beide mixen verliepen uiterst spannend. De eerste mix werd na ruim 2 uur spelen beslist in het voordeel van Ready met setstanden 4-6 7-6 6-2.  De tweede mix werd na een spannende wedstrijd door Ready gewonnen met 7-6 6-4.

Verslag van 2 competitiewedstrijden jongens t/m 12 jaar


 Hoi ik ben Robin Salimans en ik zit samen met Job , Jelle & Floris in een competitiegroep.
Bij de eerste wedstrijd hadden we gewonnen met 5-1 iedereen moest een single spelen en iedereen met iemand anders een dubbel .
Met de dubbel van mij en Job was het heel spannend. We hadden de tie-break nog net gewonnen met 9-7 . Eerst stonden we met 5-2 achter dus we zijn goed teruggekomen
Jelle en Floris hadden ook samen gedubbeld. Die hadden ruim gewonnen met 6-1 en 6-0.
Een lange en ook leuke dag dus.


Bij de tweede competitiedag ging het wat minder .
Quin was ingevallen voor Jelle . Quin had ruim gewonnen.
Toen had Job verloren . dus toen stond het 1-1
Toen had Floris verloren bij de tie-break. 2-1 voor de tegenpartij.
Ik had mijn tegenstander in de eerste set met 6-0 verslagen , daarna won hij de tweede set met 6-4.   Toen had ik de tie-break verloren met 7-5 en 3-1.
De dubbels hadden we allebei gewonnen. Ik en Quin zaten bij elkaar en Job en Floris. 3-3   
Dit was ook een lang en ook spannende dag . Ik ben benieuwd op welke plaats we gaan eindigen.

 

2e Competitiewedstrijd Brunssum 1 meisjes t/m 12 jaar

 Hallo allemaal!
Vandaag was de tweede competitiedag,
Het was alweer heel gezellig!
Emilie met Maartje hebben samen gedubbeld en Lorraine met Vera.
Michelle,Lorraine,Vera en ik hebben gesingeld.
En Sammy was voor de eerste keer op de tennisbaan, Ze heeft het goed gedaan net als wij!!!
Want we hebben met 6 - 0 gewonnen!
 
Groetjes Helen!

Tweede dag miniveldcompetitie.

De mini's moesten voor het eerst uit naar een ander park.

Weer hebben de mini's goed gespeeld. Dylan won beide wedstrijden met 6-3 en  6-5.

Chayenne won de eerste wedstrijd met 6-3 en verloor de tweede nipt met 5- 6.

Helaas was Soraya verhinderd en moesten twee partijen verloren worden gegeven.

We hopen dat het team volgende keer weer compleet is, want ze zijn op de goede weg.

 

De eerste ronde vrijdagavondcompetitie

De eerste ronde van de vrijdagavondcompetitie is alweer gespeeld.  De kop is eraf. Met drie (+1) teams thuis en een aantal supporters was het een gezellige vrijdagavond.

Met spanning was vooraf uitgekeken naar de ontmoeting tussen Brunssum 1 en Brunssum 2 in de eerste klasse.  Brunssum 1, waar Elvida Dolman ontbrak bij de selectie en Wim Venekamp door een blessure gedwongen was de rol van non-playing captain te vervullen, begon sterk maar kon niet voorkomen dat Brunssum 2 met een 2-0 voorsprong aan de gemengd dubbels kon beginnen.

1e Competitiewedstrijd Brunssum 1 meisjes t/m 12 jaar

 

Woensdag 7 april was het zover: de eerste competitiewedstrijd op grootveld!

Ons team ging naar Keerweide toe voor de competitie. Er werden 4 singles gespeeld en 2 dubbels. De singles werden gespeeld door: Hanna, Helen, Lorraine en Vera. We hebben van de singles 2 partijen gewonnen en 2 verloren. Er werd ook gedubbeld door: Emily, Hanna, Lorraine en Maartje, Emily en Lorraine speelden samen en Hanna en Maartje speelden samen. Hier hebben we 1 partij gewonnen en 1 verloren. De stand is 3 – 3 geworden. Het was een lange middag maar wel een leuke middag!!! 

Groetjes,Vera Vankan

 

 

Eerste dag miniveldcompetitie.

De eerste speeldag voor de deelnemers aan de miniveldcompetitie is afgelopen.

Het is wel even wennen voor de spelers als je nog nooit competitie hebt gespeeld. Je moet wennen aan het veld, aan tegenstanders van een andere club, weer buiten spelen etc etc.

Gelukkig was het vandaag prachtig weer, een heerlijk zonnetje, niet te warm.

De kinderen hebben zich kranig geweerd. Dylan Klinkers won beide partijen overtuigend. Proficiat.

Soraya en Chayenne deden hun best, maar waren nog niet opgewassen tegen de sterkere spelers van Ubach over Worms.

Na afloop werd er gezellig nog wat gedronken met de tegenpartij.

Volgende week gaat dit team voor het eerst uit naar Simpelveld. Allemaal veel succes gewenst!

 

 

Brunssums onderonsje tijdens vrijdagavondcompetitie

Brunssum 1 en Brunssum 2 treffen elkaar dit jaar op de vrijdagavond in dezelfde poule. Dit levert meteen tijdens het eerste competitieweekend op 9 april een mooi affiche op.

Brunssum 1 beschikt over een over een brede en sterke selectie. Het team, bestaande uit Jo Goffin, Annemie Goffin, Wim Venekamp, Myrna Venekamp, Rob Krul en Elvira Dolman, verblijft al zo goed als vanaf het begin van de vrijdagavondcompetitie in de 1e klasse en neemt daarmee een berg aan ervaring mee de baan op.

Brunssum 2 is twee jaar geleden op de vrijdagavond gestart en sindsdien elke jaar in een hogere klasse uitgekomen. Van dit team, bestaande uit Philona Herber, Nicole v/d Werf, Peter Bruijns en Marcel Berends, weten we echter dat ze uitgerekend in het eerste weekend de punten wel eens laten liggen. In de najaarscompetitie van 2009 hebben ze echter aangetoond zich ook thuis te voelen in deze klasse.

Het beloofd een spannende strijd te worden tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. Beide teams zullen tot het uiterste moeten gaan om de punten binnen te halen.
Aanvang  : 19.00 uur

Brievenbus.

brievenbus
Vanaf heden hangt er op het park een groene brievenbus. Deze kunt u vinden op de muur rechts van het inhangbord. Hebt u vragen, op- of aanmerkingen, suggesties, deponeer ze in deze bus met uw naam en telefoonnummer of emailadres, dan krijgt u z.s.m antwoord.

Geslaagde open dag.

open dagVandaag 3 april was weer de jaarlijkse open dag. Voor de jeugd was er een bijeenkomst met uitleg over de competitie.

Trainers Ton Bokhorst en Ricardo Hagedoorn gaven tips hoe men zich bij de competitie gedraagt en wat men wel en niet moet doen.

Alle competitieteams en ook veel ouders waren aanwezig. Iedereen kon daarna genieten van een kop koffie of glas fris met een heerlijk stukje vlaai.

Celeste en Guy Tillemans en Rik Kroese gaven een proefles voor kinderen die eventueel les willen nemen. Ze deden dat met heel veel enthousisasme.

Ton en Ricardo hadden het druk met het inschrijven van de mensen die de "Maak Kennis met Tennis" lessen willen volgen, zowel senioren als junioren.

We mogen terug kijken op een zeer geslaagde open dag.

Cursus AED

deelnemers AED cursusDonderdag 31 maart werd de cursus AED afgesloten.
Er namen 6 cursisten deel nl. Myrna Venekamp, Jan Meijers, Jo Goffin, Hans Franssen, Theo Berkers  en Jacques Kools.
Allen kregen uit handen van cursusleidster mevrouw Kroon het certificaat van deelname uitgereikt.
Indien nodig kunnen zij de AED bedienen, maar uiteraard hopen we dat dit nooit gebeurt.

Mocht u interesse hebben om deze cursus ook te volgen dan kunt u inlichtingen vragen bij het secretariaat van onze club

Terrasstoelen.

Vorig seizoen zijn er nieuwe terrasstoelen gekocht. Omdat het de club aan de benodigde gelden ontbrak, zijn we op zoek gegaan naar sponsoren. Onderstaande bedrijven en personen hebben het mogelijk gemaakt dat u ook dit jaar weer heerlijk kunt zitten op het terras.

 • Hamers Assurantien & Advies, Brunssum
 • Installatiebedrijf Niemark, Brunssum
 • Geurts +Partners Assurantiën (Marc Habets), Hoensbroek,
 • Auto Hensgens Maastricht, Maastricht,
 • Baan 11 & T&T Culinair (Theo Berkers), Brunssum
 • Canadian Corner, Brunssum,
 • Installatiebedrijf Sjir Maas, Brunssum,
 • Dierenkliniek Drakenmolen (Wiel Extra), Brunssum.
 • Club van 100

Alle sponsoren : Bedankt!!

Einduitslag RPU Competitie

Afgelopen weekend stond de wedstrijd LTC Nuth – Zera/Obelisk op het programma. Alweer de allerlaatste wedstrijd van het seizoen met voor Zera/Obelisk een kampioenschap in het voorruitzicht.
Nuth gaf flink tegengas en maakte het Zera/Obelisk behoorlijk moeilijk. Met de einduitslag van 25 – 42 hield Zera/Obelisk de 10 punten voorsprong op het team van LTC Brunssum en werd daarmee kampioen.

 

Wist u dat....................

- Het afgelopen seizoen liefst 79 dagen na 1 oktober op de banen gespeeld kon worden.
- Hier vooral door de z.g. maandaggroep gebruikt van werd gemaakt.
- We blij zijn dat er in augustus begonnen wordt met de aanleg van kunststofbanen, zodat we het 
  hele jaar buiten kunnen spelen.

Prijzenfestival voor LTC Brunssum

Op zaterdag 13 maart werd er door zeven jeugdspelers deelgenomen aan het  mini –en driekwarttoernooi bij sportpaleis Hendriks.

Het was best vermoeiend om drie echte wedstrijden van een half uur te spelen in korte tijd. Maar het resultaat is geweldig. Vier van de zeven  deelnemers van LTC Brunssum sleepten een prijs in de wacht. Dat belooft veel goeds voor de komende voorjaarscompetitie.

Emilie van der Werf, Helen Stoelers ,Ida van Goethem en  Felipe Franssen behaalden een eerste prijs.

Hanna van Goethem speelde heel goed, maar viel helaas buiten de prijzen omdat ze in een erg moeilijke poule zat

Voor Soraya en Chayenne   Delnoy was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een toernooitje. Alle lof voor deze dames. Ze hebben nu al wat ervaring op kunnen doen voor de voorjaarscompetitie.

Wedstrijdverslag LTC Nuth - LTC Brunssum

Afgelopen weekend (13 maart) stond de wedstrijd LTC Nuth - LTC Brunssum geprogrammeerd. Voor Brunssum de laatste wedstrijd van het seizoen en door hun overwinning maken ze een goede kans op het kampioenschap. Uitslag: 28 - 42 in het voordeel van Brunssum waarmee Brunssum, met 1 wedstrijd meer gespeeld, een voorsprong heeft van 32 punten op Zera/Obelisk.

Zera/Obelisk moet nog stevig aan de bak in hun laatste wedstrijd!

Geef je emailadres door.

Om jullie snel te kunnen bereiken is het handig als we over jullie emailadres beschikken.
Bij veranderingen in evenementen, competitie, jeugdmiddagen etc kunnen we dit meteen laten weten.
Doorgeven bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugd einddag 2009

Zaterdag 5 september werd voor de derde maal een jeugdeinddag georganiseerd ter afsluiting van het tennisseizoen 2009.

Evenals andere jaren was er weer een ruime opkomst.

Gelukkig liet ook het weer zich van zijn beste kant zien en terwijl de kinderen zich moe maakten op de banen zorgden Sander Wist en Rik Kroese weer voor de muzikale omlijsting.

Jeugdmiddagen 2009

Reeds voor het derde jaar werden op onze banen een 7-tal jeugdmiddagen georganiseerd.

Deze jeugdmiddagen zijn bedoeld voor de lagere school jeugd en met wekelijks een opkomst van rond de 20 jeugdleden mogen we nog steeds spreken van een groot succes.

De jeugd die meespeelt vormt een gevarieerde groep van kinderen uit de reguliere lessen en deelnemers aan de actie “Maak kennis met tennis”.

We zien ook dat zo’n jeugdmiddag een leuke gelegenheid is voor broertjes, zusjes, vriendjes of vriendinnetjes om eens een keer te “proeven” aan het tennisspel maar zeker ook aan de sfeer op ons park.

Hans Franssen draagt het clubkampioenschap over aan Guy Tillemans. Na 3 set en een tie-break werd de jarenlange hegemonie van Hans Franssen als clubkampioen doorbroken. De heren lieten een prachtig staaltje tennis zien waar de toeschouwers volop van hebben genoten!

Clubkampioenschappen 2009

Van 5 t/m 13 september werden de clubkampioenschappen gehouden, gelukkig waren de weergoden ons dit jaar weer gunstig gezind.

Helaas werd de trend van de laatste jaren doorbroken: dit jaar minder inschrijvingen dan vorig jaar. We zullen de late vakantieperiode in onze regio maar de schuld geven. Gelukkig had dit geen gevolgen voor de gezelligheid en ik denk dat we (de wedstrijdleiding) niet de enige zijn die een drukke maar leuke week achter de rug hebben!

Ook een andere trend werd dit jaar doorbroken maar dan gelukkig in positieve zin. Ik geloof dat iedereen de tips van de wedstrijdleiding van vorig jaar ter harte heeft genomen, er was dit jaar namelijk veel minder uitval door blessureleed!

De jeugdcommissie bestaat uit de volgende leden:

Evelyne Meijers
Tel. 06 - 36 157 175
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Voorzitter en lid van het bestuur
Contactpersoon voor :                          
Trainingen
Woensdagcompetitie
Zaterdagmorgencompetitie
Pyjamatoernooi
Jong -en oudtoernooi
Clubkampioenschappen junioren
Nicole van der Werf
Tel. 045 - 524 18 81
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Lid
Contactpersoon voor:
Spelmiddag op woensdag
Kamp
Evelyne Meijers
Tel. 06 - 36 157 175
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Lid
Contactpersoon voor:
Kamp
Spelmiddag op woensdag
Marcel van Goethem
Tel. 06 - 25 428 825
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Lid
Contactpersoon voor:
Kamp
Pyjamatoernooi
Sander Wist
Tel. 06 - 42 718 511
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Lid
Contactpersoon voor: 
Activiteiten oudere jeugd
Rik Kroese
Tel. 06 - 52 266 994
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  Lid:
Contactpersoon voor:
Activiteiten oudere jeugd

Racket en ballen actie bij seizoenstart !!

images

De winterperiode nadert zijn einde. Voor de fanatieke tennissers wordt het 'voordeel' van het niet hoeven slepen weer ingeruild voor frisse buitenlucht, tennissen met een stralend zonnetje en het excuus om op baan 11 'in te hangen' tijdens regenbuien.

Op 1 april gaan onze banen weer open en kunnen we nog (bijna) 1 jaar terecht op de vertrouwde gravelbanen.
Om het seizoen goed te beginnen is er een speciale actie tijdens deze openingsdag.

De tennislessen bij LTC Brunssum worden sinds enkele jaren verzorgd door Tennis Academy Limburg (TAL). 

flip van betuwTAL is samen met TAS (Tennis Academy Spijkenisse) en TAB (Tennis Academy Breda) een onderdeel van Tennis Academy Rotterdam met Flip van Betuw als directeur. Flip is geen onbekende in de Limburgse tenniswereld.

Peter SnippeMijn naam is Peter Snippe en sinds oktober 2013 ben ik aangesteld als technisch directeur van Tennis Academy Limburg.

Binnen tennissend Limburg heb ik een lange staat van dienst.

Als tennisspeler heb ik het genoegen mogen hebben om veel B1 (huidige 3) toernooien te mogen spelen en deze ook regelmatig als winnaar te mogen afsluiten. In zowel enkelspel als dubbelspel heb ik in mijn jongere jaren mooie resultaten geboekt tegen spelers die later in de landelijke en mondiale toernooien tot grote resultaten zijn gekomen. Dit heeft mij als tennisser en mens een grote ervaring meegegeven die ik graag wil delen met de recreatieve en prestatieve leden van LTC Brunssum.

Als tennistrainer heb ik bij verschillende tennisclubs les gegeven. In Woerden ben ik enkele jaren hoofdtrainer geweest bij VEP tennis, een club met destijds ongeveer 800 leden. Daarna heb ik in Limburg onder andere bij TC van Horne, Panta Rhei, Obbicht en Kimbria Maastricht de tennislessen verzorgd.

In de competitie heb ik bij diverse clubs in het Limburgse gespeeld waarvan enkele jaren overgangsklasse A bij TC van Horne in Weert. Na deze periode heb ik bij Kimbria Maastricht 2 jaar overgangsklasse B competitie gespeeld. De laatste jaren dat ik intensief competitie speelde heb ik dit voornamelijk op landelijk niveau heren gedaan bij zowel TC Born, de club waar ik ooit als kind ben begonnen, als bij Ativu in Treebeek.

Ik verheug me erg op de samenwerking met LTC Brunssum en kijk ik uit naar de nieuwe kanjers die ik op de tennisbaan mag gaan begroeten.

 

Ton BokhorstTon Bokhorst is Trainer TAL Toptennis.

Ton raakte op zijn vijfde verslaafd aan het tennis. Hij speelt al ruim 30 jaar competitie en naast het competitiespelen heeft hij 2 1/2 jaar fulltime getennist. Hij begon op 18 jarige leeftijd met het geven van tennisles en nog steeds probeert hij als trainer aan iedereen het tennisvirus over te brengen.

Speciaal voor de basisschooljeugd verzorgt Tennis Academy Limburg op het park van LTC
Brunssum een kennismakingscursus voor de jeugd. De cursus is erop gericht om de jeugd op een speelse manier kennis te laten maken met de tennissport.

Voor iedereen die kennis wil maken met de tennissport verzorgt Tennis Academy Limburg op het park van LTC Brunssum een kennismakingscursus voor zowel junioren als senioren.
De cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die altijd al eens wilde tennissen maar daar om verschillende redenen nooit aan toe is gekomen. 

Bij de jeugd is de cursus erop gericht om de kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de tennissport.


De training is toegankelijk voor iedereen die nog nooit aan een eerdere "maak kennis met tennis"-cursus heeft deelgenomen. Lidmaatschap van LTC Brunssum, is voor het volgen van deze cursus NIET noodzakelijk!

Het park van LTC Brunssum is gelegen aan de Wieënweg te Brunssum.

Het laatste nieuws van april 2010.

 

 • De Algemene Ledenvergadering vindt plaats in april. De datum volgt nog.Als de cijfers van 2009 beschikbaar zijn komt er bericht op de site dat u deze kunt ophalen in het clubhuis.
 • De 7 kunststofbanen worden aangelegd na het Brunssum Open.
  Het park zal vanaf eind augustus enige weken gesloten zijn.

 

Afgelopen weekend (27 februari) stond de wedstrijd LTC Brunssum – TCLE. Voor TCLE alweer de laatste wedstrijd van het seizoen.

TCLE heeft in ieder geval haar sportieve plicht gedaan en het Brunssum zo moeilijk mogelijk gemaakt.
Einduitslag: 39 – 25 in het voordeel van LTC Brunssum.
In de stand verandert er niets. Zera/Obelisk leidt hier nog altijd voor Brunssum, TCLE heeft 63 punten voorsprong op LTC Nuth, dat nog 2 wedstrijden heeft te gaan.

jeugddag

Gezellige drukte tijdens de jeugddag.


Brunssum Open

Vanaf 2009 heten we niet langer Holland Casino Open. Na meer dan 10 jaar als hoofdsponsor gefungeerd te hebben heeft het Holland Casino besloten een stapje terug te doen. Ze blijven ons toernooi een warm hart toedragen en gaan ook door met de sponsoring. Maar zoals gezegd op een lager pitje. Tja, en dan moet je als organisatie niet alleen op zoek naar aanvullend sponsorgeld, maar ook naar een nieuwe toernooinaam.

Aangezien de Gemeente Brunssum samen met Sportpunt Parkstad bereid is gevonden een forse subsidie te verstrekken kan ons toernooi dit jaar weer doorgang vinden. In overleg met hen hebben we besloten verder te gaan onder de naam Brunssum Open, vernoemd naar de fraaie gemeente waarin ons park ligt. Brunssum is niet voor niets ook wel bekend als de Parel van de Mijnstreek en binnen deze gemeente is LTC Brunssum al sinds mensenheugenis een toonaangevende sportclub.

Met ons toernooi, dat we voor de 43ste keer organiseren, staan we aan de top in Nederland, want meer dan 4 sterren kun je in Nederland niet krijgen. Dat leidt ertoe dat de Nederlandse subtop wederom in Brunssum mee zal doen. Opvallend daarbij is dat een groot deel van de deelnemers inmiddels vaste klant is bij ons. Dat zegt veel over de sfeer en ambiance op ons toernooi. We hebben een reputatie opgebouwd wat betreft toeschouwersaantallen, waardering voor de tennisprestaties, gastvrijheid, organisatie etc.

Zaterdag competitie    
Eveline Meyers
Caat Demandt
Heike Bender
Raoul Saals
Maarten Stoelers
Hans Franssen
  Het Zaterdag Gemengd senioren team welke uitkomt in de eerste divisie district Zuid. Dit team heeft het wat betreft damesbezetting wederom zeer moeilijk gehad door blessures en wisseldiensten Een kampioenschap was dan ook teveel van het goede geweest een uiteindelijke zekerstelling van de klasse in de middenmoot gezien de omstandigheden een mooie prestatie.
Marc Habets
Marc Hendriks
Jules v/d Werf
Roger Bremen
Noël Leise.
  Het heren 35+ 4de  klasse zaterdagmiddag, een team welk er wederom weer stond, geen problemen, gewoon elke week feest en warempel uiteindelijk een mooie 2de plaats. Zo hoort het. Misschien dit jaar gaan voor kampioenschap??
Rene Aggenbach
Wiel Extra
Piet Cleven
John Cleven
Jos Gelissen
Eddy Romih.
  Het heren 35+ 3de klasse team, dit team heeft duidelijk de optie gelicht voor het kampioenschap zoals reeds beschreven. Volgend jaar 2de klasse.
Chir Maas
Jesse Jentsch
Albert van Wees
Harry Meers
Nico Bulte.
  Ons meest ervaren heren team, heren dubbel 50+ in 2009 gespeeld in de door hun gewenste 2de klasse, af en toe was niet duidelijk wie er zou spelen maar gelachen werd er zowel tijdens als na het tennis. Daar hun aspiratie in deze klasse ligt hebben zij zich hier keurig aan gehouden. Uiteindelijk drie teams zowel boven als onder hen.
Zondag compettie    
    Voor de TC de kopzorgen om deze op de been te krijgen.
Ondanks alle inspanningen zijdens de TC was de druk voor dit team in deze klasse te groot, helaas heeft dit team het niet gered. Wij als TC wisten dat het zwaar zou zijn maar andere opties hadden wij niet. Uiteindelijk degradatie naar de 6de klasse, waarin dit team niet zal uitkomen daar ze het elders willen proberen. Wij wensen hun veel succes en hopen hen komend(e) jaren terug te zien.
    Het 2de team uitkomende in de 7de klasse landelijk heeft het afgelopen jaar geen problemen gekend met hun bezetting. Dit team werd nog aangevuld met Floyd, zoals wij dit kennen op hun manier zeer gedreven, gezellig en altijd aanwezig. Helaas ook in dit team; mensen welke elders het gaan proberen zodat ook dit team uit de lucht is.
Marcel Bloemen
Raymond Bloemen
Marc Römkens
Rene Römkens
Maurice Peters
  Het heren 35+team komt uit in de hoogste klasse Heren 35+ Landelijk namelijk de Hoofdklasse. Gezien de gedegen voorbereiding welk dit team erop had zitten was bij de TC het idee van een eventueel kampioenschap opgekomen. Helaas heeft de concurrentie in hun klasse dit ook toegepast en hebben er ook blijkbaar ook een schepje bovenop gedaan. Neemt niet weg dat wij nu zeer fitte 35+ heren hebben. Komend seizoen er gewoon weer tegenaan en wie weet….. Succes!!
    Het 1ste meiden team welk verhuisd is van de Zaterdag naar de Dames Zondag competitie hebben gespeeld onder de naam Dames Brunssum 1 in de 3de klasse. Dit team mocht van de Bond ook uitkomen in de 2de Klasse maar ivm studie en reisafstanden werd de 3de klasse gekozen. Gezien de prestaties was de 2de klasse zo nog gek niet geweest. Ook dit jaar een 3de plek. Helaas ook in dit team wederom emigranten ondanks de leuke sfeer en valt dit team weg.
Wij als TC hebben hierboven reeds melding gemaakt van verenigingsemigranten en het daardoor moeilijker worden van de teambezettingen. De TC zou de TC niet zijn indien wij hier niet iets op zouden vinden!!
Wij kunnen jullie melden dat er weer op echt aantrekkelijk en hoger niveau dan afgelopen jaren getennist gaat worden op ons park. T.z.t. zal een speelrooster op de website gepubliceerd worden zodat jullie deze Zondagen kunnen kijken naar zeer aantrekkelijk tennis.
Randy Stofberg
Jeoffrey Stofberg
Guy Tillemans
Michael Hafke
Jon Rompen
 

Er komt een 1ste Heren Team Zondag Landelijk 3de klasse met Randy en Jeoffrey Stofberg, Guy Tillemans en Michael Hafke met zo hier en daar nog een aanvulling. De verwachting is dat het in ieder geval aantrekkelijke en interessante partijen gespeeld gaan worden welke het kijken waard zullen zijn.

Rik Kroese
Sander Wist
Ray van Haaren
  Een ander nieuw team op de zondag is het 2de herenteam. en dat zal gevormd worden door Rik Kroese, Sander Wist en Ray van Haaren met ook hier en daar een aanvulling. Zij zullen gaan uitkomen in de 6de klasse.
Dinsdag ochtend    
Ine Nijkamp
Mien Rijvers
Maria Isenborghs
Margreet Kurth
Karin Nauts
Annelies Meers
  De dames van het team Nijkamp vormden dit jaar ons eerste dames team Dames dubbel 35+ in de 2de klasse. Deze dames hadden het overgenomen van het team Wieland/Esser, ivm  het hoge niveau van de tegenstandsters. Helaas heeft dit team het niet gered in deze klasse, maar ere wie ere toekomt: ze hebben het geprobeerd en zijn ervoor gegaan. Komend seizoen gewoon weer in de 3de klasse.
Gertie Esser
Birgit Sehn
Truus Beckers
Paulien Wieland
Lily Peters
  De dames van het team Wieland/Esser hadden zoals reeds hierboven gemeld gewisseld met team Nijkamp zodat zij in de 3de klasse konden uitkomen. Een klasse waarin dit team zich blijkbaar goed voeld, geen degradatie geen promotie wel gezellig.
Riet Steur
Kitty Hoofs
Anneke Vader
Henny Wouters
Marieke Budé
Petra Leise.
  De dames van het team Steur zijn uitgekomen in de 5de klasse, een klasse waarin zij gaarne wensten te spelen. Waar zij geen rekening meegehouden hadden is dat de tegenstanders allerlei `jong grut` inzette, waardoor het ook in deze klasse het behoorlijk zwaar was maar volgend jaar staan deze dames er weer!
Vrijdagavond    
Jo Goffin
Annemie Goffin
Wim Venekamp
Myrna Venekamp
Rob Krul
Elvira Dolman
  Brunssum 1 vrijdag avond gemengd 35+, in de wandelgangen ook wel het team Venekamp genoemd uitkomende in de 1ste klasse. Dit jaar zonder rekenwerk in de 1ste klasse gebleven. Moet zeggen zag er af en toe zeer indrukwekkend uit.
Philona Herber
Nicole v/d Werf
Peter Bruijns
Marcel Berends
  Brunssum 2 het team van Marcel Berends heeft zoals reeds gemeld voor een kampioenschap gezorgd in de 2de klasse, komend seizoen dus ook in de 1ste klasse.
Marian Sluijs
Doortje Krul
Aleida Vaessen
Errol Sluijs
Karel Crijns
Harry Wille
  Brunssum 3 het `gesluijsde` team is in de 3de klasse uitgekomen. Een klasse waarin het prettig vertoeven was en daar gaat het tenslotte om. Komend jaar wederom in de 3de klasse.
Marianne Kloprogge
Maria Isenborghs
Charles Kloprogge
Bert Isenborghs
  Brunssum 4 hier spreken wij over een koppel team Kloprogge/Isenborghs tevens uitkomende in de 3de klasse. Een team zonder problemen, indien Charles en Bert geen ondeugd uithalen komt alles goed.
Lucien Jentsch
Roderick Reubsaet
Marcel van Santen
Rob Claessen
Mathias Witt
  Vrijdag avond heren dubbel 35+  een team welk heeft laten zien dat voorbereiding loont, ijzersterk optreden en komend seizoen in de 1ste klasse vrijdagavond.
Names de Technische commissie,
Jean Tillemans

Kampioensteams voorjaar 2009

Een nieuw team in de klasse Heren Zaterdag 35+.Zoals reeds aangegeven in mijn verslag van vorig jaar; dit team zou voor een kampioenschap kunnen gaan. Deze opmerking was blijkbaar niet aan dovemansoren gericht. Een puike prestatie voor deze gedreven `jonge` 35+’ers. Goed tennis in mooie outfits, sponsoren in het team, helemaal af! Komend seizoen in de 2de klasse, heel veel succes en plezier.

Dan was er nog zo`n Beren(sterk) team: het 2de gemengd vrijdag 35+. Een tactische wissel met het team Sluijs hebben zij ten volle benut, kampioenschap tot gevolg en volgend jaar in de 1ste klasse vrijdagavond. Toppie.

Tot slot was er nog een geheim wapen, een team welk een gedegen voorbereiding en samenstelling heeft,wachtende op speelgerechtigheid, het herendubbel 35+ vrijdagavond. Met zo'n voorbereiding kon een kampioenschap niet uitblijven, hun overmacht was erg groot; een kampioenschap met grote voorsprong, volgend jaar 1ste klasse!

Aanmelden kan uitsluitend door een ondertekend en volledig ingevuld aanmeldingsformulier voorzien van een pasfoto. Het aanmeldingsformulier dient ingeleverd te worden bij ledenadministratie

Het aanmeldingsformulier is tevens een machtiging voor het innen van de jaarlijkse contributie, welke in vier termijnen zal worden geïncasseerd.

Contributie

De contributie wordt bepaald op basis van de leeftijd op 31 december van het lopende kalenderjaar.  Een lidmaatschapsjaar loopt van 1 april t/m 31 maart van het daaropvolgend jaar.

categorie   jaarbedrag
per 1 januari 2012
jonger dan 13 jaar   € 50,-
13 t/m 17 jaar   € 80,-
18 t/m 20 jaar   € 130,-
senioren vanaf 21 jaar   € 160,-

1e jaar lid senioren

  € 120,-

Gezinsabonnement
2 volwassenen plus 1 of meerdere kinderen t/m 17 jaar.

  € 350,-

Naast de contributie geldt een eenmalig inschrijfgeld van € 14,50.

Opzeggen van het lidmaatschap dient uiterlijk 1 december, schriftelijk bij de ledenadministratie, te gebeuren. Bij niet tijdig opzeggen is het daaropvolgende jaar contributie betalen verplicht.

 

Tennislessen

Tennissen is een technische sport. Een paar lessen om toch de belangrijkste technieken te leren is overigens  wel aan te raden.
Trainer: Ton Bokhorst en Maurice Brennenraedts. Zij geven  training geven via TAL (Tennisacademie Limburg).
Voor de beginners zijn er vanaf april  “maak kennis met tennis”lessen voor senioren en junioren. Men hoeft geen lid van de club te zijn, maar men krijgt wel gedurende de weken dat er les wordt gevolgd een pasje om te kunnen spelen op ons park.

Activiteiten

Bij onze vereniging worden voor de volgende doelgroepen diverse activiteiten georganiseerd :

Junioren
Gezelligheidstoernooien in het weekend
Woensdagcompetitie
Zaterdagmorgencompetitie,
Zondagmiddagcompetitie
Clubkampioenschappen  met barbecue
Spelmiddag voor de jongste jeugd als afsluiting van het seizoen

Senioren
Dames-avond(woensdag),
Heren-avond (dinsdag), 
Dinsdag-competitie,
 Vrijdag, zaterdag- en zondag-competitie,
Clubkampioenschappen,
Gezelligheidstoernooien op zaterdagavond en zondag. 

 

 

 

Ietwat laat, maar allemaal nog de beste wensen voor 2010.

In de bijlage de bijgewerkte stand (met daarin de correctie van de wedstrijd Brunssum – Zera/Obelisk) en uiteraard de uitslag van de wedstrijd LTC Nuth – TC Brunssum, waarin de laatstgenoemde toch verrassend het onderspit moest delven met 32 – 31. Het begin van de opmars van LTC Nuth?

Vorige week (12 december) boekte LTC Brunssum een stevige overwinning op Zera/Obelisk. Het team won alle partijen op één na en verstevigde haar leidende positie in het klassement.

TCLE boekte afgelopen weekend een ruime overwinning op LTC Nuth. Met 42 – 20 had LTC Nuth niet veel in te brengen. TCLE was duidelijk te sterk en overklaste Nuth volledig.

Afgelopen zaterdag de derde wedstrijd in de RPU competitie. TCLE moest het opnemen tegen LTC Brunssum. Gezien de speelsterktes van Brunssum op voorhand een zware opgave voor TCLE.

Afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd in de RPU competitie. Op het programma stond Grand Café Zera en Zaal Obelisk in Vaal tegen LTC Brunssum. Grand Café Zera had zich de afgelopen zomer behoorlijk geroerd op de transfermarkt en deze avond zou blijken of het geld van de sponsor goed besteed was.

Na een lange zomer werden eindelijk de binnenschoenen weer uit de tas gehaald: de RPU wintercompetitie ging van start.
Meteen een eerste wedstrijd, waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Om beurten werden partijen gewonnen, in totaal gingen er 80 games naar de winnaar, 78 naar de verliezer. Kun je spreken van verliezer, als 2 schamele games het verschil moeten maken?

Team 1 2 3 4 5 6 Totaal
Grand Cafe Zera 40 22 46  41 42   42 233
LTC Brunssum 27 42 42  31  39 42 223
TCLE 31 23 42  22 21  25  164
LTC Nuth 29 20 20  32 28 25  154
 Datum Tijd Team 1 Score Team 2 Score
 10 oktober 2009  19.00  LTC Nuth  29  TCLE  31 
 17 oktober 2009  19.00  LTC Brunssum  27  Zera / Obelisk   40 
 7 november 2009   19.00 TCLE   23  LTC Brunssum  42
 28 november 2009  19.00  LTC Nuth  20  TCLE   42 
 12 december 2009   19.00  LTC Brunssum  42  Zera / Obelisk   22
 20 december 2009  19.00  Zera Obelisk  46   LTC Nuth  20 
 9 januari 2010  19.00  LTC Nuth  32  LTC Brunssum   31
 23 januari 2010   19.00  TCLE  22  Zera / Obelisk   41 
 20 februari 2010   19.00  TCLE  21  Zera / Obelisk  42
 27 februari 2010   19.00  LTC Brunssum  39  TCLE  25
 13 maart 2009  19.00  LTC Nuth  28  LTC Brunssum  42
 20 maart 2009  19.00  LTC Nuth  25  Zera / Obelisk  42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

brunssum

DIAMANTEN SPONSOR

 

blank 

Gemeente Brunssum

Lindeplein 1

6444AT Brunssum

 

 

SNS Bank Brunssum

Rumpenerstraat 77

6443 CC Brunssum

 

 

Fysio Stofberg

Dorpstraat 119

6441 CD Brunssum

 

 

 

 

 

Provincie Limburg

Gouvernement

Limburglaan 10

6229 GA Randwyck-Maastricht

 

 

GOUDEN SPONSOR

 

 

 blank

Geurts en Partners

Nieuwstraat 22-24

6431 KT Hoensbroek

 

 

Autoschade Frans Beckers

Haefland 11-A

6441 PA Brunsusm

iClean Carwash

Molenvaart 15

6442 PK Brunssum

 

 

ZILVEREN SPONSOR

 

 

 blank

Meeùs Heerlen

Geerstraat 42

6411  NS Heerlen

 

 

Sport Tillemans

Rumpenerstraat 31

6443 CB Brunssum

 ComPutare  

Computare BV

Haefland 23-D

6441 PA Brunssum

 hagedoren  

Hagedoren Echte bakker

Hommerterweg 119
6431 ET Hoensbroek
 
't Winkelcentrum 6
6441 BZ Brunssum
 
Kennedylaan 92b
6441 JG Brunssum

 

 

BRONZEN SPONSOR

 

 

blank 

HLB Kallen Raeven
accountants en fiscalisten

Nieuw Eyckholt 282

6419 DJ Heerlen

 

 

 

 rabobank   Rabobank Parkstad Limburg

Eutepelaan 1

6411 BG Heerlen

 

VRIENDEN VAN LTC BRUNSSÜM

 

 • ABC Parkstad
 • Cornelissen-Jonkers
 • Byzantium
 • Jos Dirkx
 • Slijterij De Kruik
 • Profile Mohren
 • Bakkerij Smeets
 • Concordia
 • Bachaus Automaterialen
 • Drukkerij Bakker bv
 • eMBee IT solutions
 • Beauty Flower
 • La Plaza
 • Jacqueline Ambachtelijke marmelade
 • Molise pizzeria

DIAMANTEN SPONSOR

 

blank 

Gemeente Brunssum

Lindeplein 1

6444AT Brunssum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Provincie Limburg

Gouvernement

Limburglaan 10

6229 GA Randwyck-Maastricht

 

 

GOUDEN SPONSOR

 

 

 blank

 

 

iclean

 

Autoschade Frans Beckers

Haefland 11-A

6441 PA Brunsusm

 

iClean Carwash

Molenvaart 15

6442 PK Brunssum

 

 

ZILVEREN SPONSOR

 

 

 blank

De Bundeling
Fysiotherapie en Kinderfysiotherapie

Lokatie Brunssum:

 • Gregoriuslaan 1a
 • 6442 AE Brunssum 

Lokatie Heerlen:

 • Voskuilenweg 129F
 • 6416 AJ Heerlen

 

 

 

 

Sport Tillemans

Rumpenerstraat 31

6443 CB Brunssum

   

 

 hagedoren  

Hagedoren Echte bakker

Hommerterweg 119
6431 ET Hoensbroek
 
't Winkelcentrum 6
6441 BZ Brunssum
 
Kennedylaan 92b
6441 JG Brunssum

 

 

BRONZEN SPONSOR

 

 

blank 

 

 

 

 

 rabobank   Rabobank Parkstad Limburg

Eutepelaan 1

6411 BG Heerlen

 

VRIENDEN VAN LTC BRUNSSÜM

 

 • Stikkelbroek woninginrichting
 • Cornelissen-Jonkers
 • Byzantium
 • Jos Dirkx
 • Slijterij De Kruik
 • Profile Mohren
 • Bakkerij Smeets
 • Bachaus Automaterialen
 • Drukkerij Bakker bv
 • Juwelier Wiering
 • Beauty Flower
 • La Plaza
 • Jacqueline Ambachtelijke marmelade
 • Molise pizzeria
 • Caro-Line

Ricardo Hagedoorn stelt zich voor

Mijn naam is Ricardo Hagedoorn, woon in Sittard en ben 19 jaar oud. Ik tennis vanaf mijn achtste, al 11 jaar voor dezelfde club, T.C. Oriënt te Sittard. Ik heb ook nooit eraan gedacht om dit te veranderen, aangezien de trainingen en club erg leuk zijn en ik nog steeds het gevoel heb te kunnen groeien onder mijn trainer Ton Bokhorst. Ik heb als speelsterkte 3 en speel veel toernooien. Meestal zijn dit zogenoemde A-toernooien, toernooien waarbij ook een categorie 1/2 is. Je kunt hierbij denken aan toernooien op grotere clubs, zoals LTC Brunssum, GTR, Venlo, etc.