Er is nog genoeg plek in de laddercompetitie

26 mei 2021

De laddercompetitie is begonnen met 26 deelnemers. Dat is niet erg veel. Opvallend weinig jeugdleden doen mee. De laddertjes zijn erg kort nu.  Er is nog alle gelegenheid om je aan te sluiten. Dit zijn de deelnemers tot nu toe:

DAMES ENKEL :         0
DAMES DUBBEL :      Emilie van de Werf + Helen Stoelers
                                  Nicole van de Werf + Philona Herber
                                  Kiki Reubsaet + Evi Scheren
                                  Liz Beckers + Christiana Eggen
GEMENGD DUBBEL:  Nicole van de Werf + Peter Bruijns
                                   Aleida Vaessen + Wiel van Hameren
                                   Evi Scheren + Martijn Romkens
                                   Kiki Reubsaet + Levi Bemelmans
HEREN ENKEL 3-6 :     Marcel Bloemen
                                    Rik Kroese
HEREN ENKEL 7-9 :     Peter Bruijns
                                    Mitch Halmans
                                    Sem Knubben
HEREN DUBBEL :         Peter Bruijns + Wiel Extra
                                    Jo Goffin + Wim Venekamp
                                    John Niemark + Edij Romih
                                    Wiel van Hameren + Jan Jacobs
                                    Daan Jorritsma + Max Winkens
JEUGD :                       Ricardo Caggiula

Staat jouw naam er nog niet tussen? Geef je op en doe mee. Dat kan dat via de website van LTC Brunssum. Op de thuispagina van LTC Brunssum kun je dan rechtsboven klikken op Mijn Club, waarna je met je bondsnummer en wachtwoord kunt inloggen. Vervolgens ga je naar Mijn LTC Brunssum en klik je op Laddercompetitie. Hier krijg je dan aangeboden voor welke laddercompetitie je kunt inschrijven.  Je wordt dan automatisch toegevoegd en ingedeeld.

Inschrijven kan ook heel gemakkelijk via de KNLTB ClubApp; spelen; laddercompetitie.

We spelen de volgende categorieen voor Junioren en Senioren: DE-HE-DD-HD-en GD.

Onderling kan je bepalen wanneer de wedstrijd gespeeld wordt. Je bent als tennislid niet meer afhankelijk van vaste tennismix-avonden of de gebruikelijke tennistoernooien. Nog een voordeel: nieuwe leden kunnen via de ladder direct clubleden uitdagen en direct uitgedaagd worden. Zo komen ze makkelijker met clubgenoten in contact. De ladder is ook handig voor wie een partner zoekt om toernooien mee te spelen: deelnemers aan de laddercompetitie zijn wellicht actiever in het aangaan van (nieuwe) contacten binnen een tennisclub.

1. Spelregels

• Tennisleden spreken af met deelnemers door online 'uitdagingen' te verzenden.
  • Als datum en tijdstip ook voor de tegenstander passen, wordt de uitdaging vastgelegd in het speelschema.
  • Kan een speler niet? Weigeren van een uitdaging/wedstrijd heeft geen gevolgen.
  • Er kan vrijblijvend tot 4 spelers naar boven toe in de ladder worden uitgedaagd.
  • Deelnemers bepalen zelf het tijdstip en op welke dag ze de wedstrijd spelen (binnen 2 weken).
  • Maximaal 8 wedstrijden per week kan een deelnemer spelen.

2. Accepteren

• Tennisspelers reserveren zelf een tennisbaan volgens de (afhang)regels van de tennisclub.
  • Wedstrijd is op basis van gewonnen games. Stel, je speelt 2 sets. Indien de stand 6-3 en 6-2 is geworden, dan is de uitslag opgeteld 12-5.
  • Komt 1 van de spelers zonder bericht niet opdagen op de afgesproken wedstrijd, verliest hij of zij de wedstrijd met 6-0.

3. Wedstrijduitslagen

• Wint de uitdager, dan wisselen de spelers van plaats op de ladder. Verliest de uitdager, blijven beide spelers op hun ladderplek. Sta je in je tennisladder op plek nr.12 en heb je als uitdager gewonnen van nr.8, dan wordt na verwerking van de uitslag jouw nieuwe positie nr.8.
  • Gelijkspel wordt ook verwerkt als spelstand, er worden geen punten toegekend.
    Deze wedstrijd met stand wordt wel bewaard in het overzicht bij “Mijn Uitslagen” als gespeelde wedstrijden.
  • Wanneer je iemand hebt uitgedaagd en niet hebt gewonnen, mag en kun je dezelfde speler niet opnieuw uitdagen binnen dezelfde week.

De organisatie is in handen van Jan Jacobs en Wiel van Hameren

Nieuwscategorieën Clubnieuws

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.