Hoera, de voorjaarscompetitie gaat weer van start!

12 februari 2023


Ruim 200.000 competitiespelers, waaronder enkele tientallen in Brunssum, strijden dit voorjaar in 30.000 teams voor de winst. De voorjaarscompetitie begint al eind maart. Het speelschema vind je hier. De competitie eindigt begin juni, maar als er speeldagen moeten worden ingehaald kan dat zelfs medio juni worden. 

Hoe werkt het?

Tijdens de Voorjaarscompetitie probeer je samen met jouw team in zeven speeldagen kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de zeven speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse.

Verkort spelen 

Tijdens de Voorjaarscompetitie senioren geldt voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD) Verkort Spelen. Dat betekent dat er een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) wordt gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient op  MijnKNLTB ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Hier vind je meer informatie over Verkort Spelen.

Verkort Spelen voor junioren

In de Juniorencompetitie 11 t/m 14 jaar geldt Verkort Spelen in een enkelspel- en dubbelspelpartij. Wanneer de stand 1-1 in sets gelijk is wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 7 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld.  

In de Juniorencompetitie 13 t/m 17 jaar geldt Verkort Spelen in een enkelspel- en dubbelspelpartij. Wanneer de stand 1-1 in sets gelijk is wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten (met een verschil van 2 punten) gespeeld.   

Alle spelregels voor de Juniorencompetitie vind je hier.  

Dispensatie 

Wil je graag vaker dan één keer per week competitie spelen (bij één of twee verenigingen) waarbij het teamgemiddelde conform de klassenvolgorde meer dan 2,0 punten verschilt? Vraag dan dispensatie aan via  Mathijs van de Bunt, de competitieleider van LTC Brunssum.  Is het verschil kleiner dan 2,0 punten dan is dispensatie niet nodig, ook niet als het gaat om teams van verschillende verenigingen.

Invallen tijdens competitie 

Word je gevraagd om in te vallen in een ander competitieteam? En twijfel je of je wel mee mag doen? Vraag het dan na bij de competitieleider of bekijk de uitleg invallen in een ander team.

Promotie/degradatie 

Ben je kampioen geworden of kom je net een punt te kort om niet te degraderen? Klik hier voor alle regels omtrent promotie en degradatie.  

Vragen over de Voorjaarscompetitie? Stel ze dan aan de Mathijs van de Bunt, competitieleider van jouw vereniging, [email protected] +31 6 39752664

 

Nieuwscategorieën Competitie


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen